Κόσμος

Αυστρία – Διαδήλωση κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών στη Βιέννη

12.12.2021 | 06:25 Eνσωμάτωση

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν χθες το απόγευμα στη Βιέννη κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τον κορωνοϊό για όλους άνω των 14 ετών, που η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει ότι θα ισχύσει από την 1η Φεβρουαρίου.

Σήμερα λήγει το lockdown που τέθηκε σε εφαρμογή για έναν μήνα, όμως μόνο για τους εμβολιασμένους. Για τους ανεμβολίαστους θα συνεχιστεί η εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων που σημαίνει ότι θα μπορούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους μόνο για σημαντικούς λόγους.

Η κυβέρνηση λέει ότι κανείς δεν πρόκειται να εξαναγκαστεί να εμβολιαστεί, όμως όσοι δεν το κάνουν θα πληρώνουν πρόστιμο ύψους 600 ευρώ που σταδιακά μπορεί να φτάσει τα 3.600 ευρώ.

Περίπου 44.000 άνθρωποι εκτιμάται πως συμμετείχαν στη χθεσινή διαδήλωση. Ανάμεσα στους ήταν μέλη διαφόρων ομάδων, μεταξύ αυτών και υποστηρικτές του ακροδεξιού κόμματος της Ελευθερίας με επικεφαλής τον πρόεδρο του Χέρμπερτ Κικλ ο οποίος δεν είχε πάει στη διαδήλωση που έγινε όταν ανακοινώθηκε το λόκνταουν καθώς είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

ΗΠΑ

Σε άδεια, η διάρκεια της οποίας δεν έχει προσδιοριστεί, βγήκε ο διευθύνων σύμβουλος αμερικανικής εταιρείας ενυπόθηκων δανείων, ο οποίος πριν από λίγες μέρες, και λιγότερο από έναν μήνα πριν τις γιορτές, απέλυσε 900 άτομα μέσω βίντεο κλήσης.

Από την κουζίνα του σπιτιού του, ο Βισάλ Γκαργκ, που είναι και ιδρυτής της εταιρείας, είχε πει στους ανθρώπους πως είναι μέρος του άτυχου γκρουπ που απολύεται. Στη συνέχεια τους κατηγόρησε ότι δεν ήταν αποτελεσματικοί στη δουλειά τους και έτσι «έκλεβαν» από την εταιρεία.

Υπάλληλοι που παρέμειναν στις θέσεις τους κατήγγειλαν ότι μετά τις απολύσεις των συναδέλφων τους ενημερώθηκαν ότι θα παρακολουθούνται στενά ως προς την απόδοση τους με πολύ έντονο και κατηγορηματικό τρόπο.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε ωστόσο, το συμβούλιο των μετόχων χαρακτήρισε όσα συνέβησαν ως «πολύ λυπηρά» και έχει ζητήσει από άλλη εταιρεία να αναλάβει τη διαχείριση της κατάστασης. Στην απολογία του ο μέχρι πρότινος διευθύνων σύμβουλος, ανέφερε πως απέτυχε να δείξει τον απαιτούμενο σεβασμό προς τους ανθρώπους που επηρέασαν οι αποφάσεις του.

Σικελία

Να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τους εξοργισμένους γονείς παιδιών αναγκάστηκε να ζητήσει δημόσια ένας καθολικός ναός στη Σικελία για το γεγονός ότι ένας από τους ιερείς της είχε πει σε παιδιά ότι ο Άγιος Βασίλης δεν υπάρχει.

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, κατά τη διάρκεια γιορτής που έγινε πρόσφατα ο ιερέας είπε ότι ο αγαπημένος άγιος των παιδιών δεν υπάρχει και ότι το γνωστό κόκκινο κοστούμι του δημιουργήθηκε ως διαφήμιση γνωστής μάρκας αναψυκτικών.

Ο ναός στον οποίο υπηρετεί ισχυρίστηκε ότι ο ιερέας δεν είχε σκοπό να κλονίσει την πίστη των παιδιών στην ύπαρξη του Αγίου Βασίλη αλλά να τονίσει την ιστορία του Αγίου Νικολάου – που σύμφωνα με την παράδοση στην Ιταλία είναι εκείνος που φέρνει τα δώρα και διώχθηκε από τον αυτοκράτορα της Ρώμης.

Όμως η ζημιά είχε γίνει. Γονείς παιδιών διαμαρτυρήθηκαν και κατηγόρησαν τον ιερέα ότι παρεμβαίνει στις συνήθειες των οικογενειών τους και ρίχνει το πνεύμα των παιδιών που έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ από τα δύο χρόνια της πανδημίας.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 12/12/2021