Κόσμος

Τουρκία – Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Ερντογάν

11.12.2021 | 13:22 Eνσωμάτωση

Μπορεί η λίρα να καταρρέει και η οικονομία της Τουρκίας να βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, ο Ταγίπ Ερντογάν ωστόσο εξακολουθεί να θεωρεί σωσίβιο τις επιθέσεις κατά της Ελλάδας.

Ούτε την ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δε σεβάστηκε ο Ερντογάν και την χρησιμοποίησε για να επιτεθεί στην Ελλάδα.

Όλα αυτά, την στιγμή που τουρκική λίρα χαροπαλεύει, φτάνοντας τις 13,90 ανά δολάριο και 15,70 ανά ευρώ.

«Πολλές χώρες απλώς παρακολουθούν τη Μεσόγειο να μετατρέπεται σε ένα τεράστιο νεκροταφείο. Δε δείχνουν καμία αντίδραση όταν η Ελλάδα βυθίζει βάρκες προσφύγων στο Αιγαίο».

Ο Νίκος Δένδιας υπενθύμισε από την Αλεξανδρούπολη την εργαλιοποίηση του μεταναστευτικού από την πλευρά της Τουρκίας.

«Κατά την περίοδο εκείνη, η Θράκη, ο Έβρος, η Αλεξανδρούπολη όχι μόνο δεν πτοήθηκαν, αλλά ανέδειξαν το προφανές, ότι η Ευρώπη ξεκινά εδώ».

Ο Έλληνας υπουργός πραγματοποίησε στην ακριτική Θράκη κινήσεις υψηλότατου συμβολισμού, όπως το δείπνο με μητροπολίτες και μουφτήδες της περιοχής, επίσκεψη σε συνοριακό φυλάκιο και το Προσκύνημα των Αλεβιτών μουσουλμάνων στη Ρούσα Έβρου.

Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θετικό κατά την επίσημη επίσκεψη του ΑΓΕΕΘΑ στη Σερβία όπου συναντήθηκε με τον υπουργό Άμυνας και Εξωτερικών της χώρας.

Το ΝΑΤΟ εξήρε σε σχετικό βίντεο την συμβολή της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στην αστυνόμευση του εναέριου χώρου του Μαυροβουνίου της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας.

Εμπρηστικές τοποθετήσεις & νέα NAVTEX από την Άγκυρα

Την επίθεση Ερντογάν στην Ελλάδα συνέχισε από το βήμα της τουρκικής Βουλής ο Χουλουσί Ακάρ αντιστρέφοντας την πραγματικότητα.

Την ίδια στιγμή, η Άγκυρα με οδηγίες προς ναυτιλομένους αμφισβητεί ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 11/12/2021