Πολιτική

Πολιτική αντιπαράθεση για τη διαχείριση της πανδημίας & τα εμβόλια

11.12.2021 | 08:43 Eνσωμάτωση

Η σταθερή μείωση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, σε συνδυασμό με τα καθησυχαστικά νέα για τις επιπτώσεις της νέας παραλλαγής Όμικρον, προκαλούν συγκρατημένη αισιοδοξία, με αρκετούς ειδικούς να αρχίζουν να βλέπουν φως στο τούνελ και να προβλέπουν το, όχι πια τόσο μακρινό και αόριστο, τέλος της πανδημίας.

Ωστόσο, τα περιστατικά με τους επονομαζόμενους Θεματοφύλακες του Συντάγματος και οι καταγγελίες για… ρεζερβέ ΜΕΘ, έχουν βάλει «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό, με την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση να διασταυρώνουν τα ξίφη τους.

«Από την αρχή της πανδημίας, η αντιπολίτευση δεν έδειξε την στάση στην Ελλάδα που έδειξαν κόμματα σε άλλες χώρες», είπε, μιλώντας στο MEGA, ο Γιάννης Μελάς, βουλευτής ΝΔ.

«Το βασικό που προσπάθησε να κάνει, είναι να εργαλειοποιήσει την κατάσταση φθείροντας την κυβέρνηση», συμπλήρωσε και επισήμανε ότι «πολλές φορές στον ΣΥΡΙΖΑ οι ίδιοι αναιρούν τον πολιτικό τους λόγο και τις ίδιες τους τις προτάσεις».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει να κάνει αντιπολίτευση με fake news, χωρίς προτάσεις», τόνισε.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Ζαχαριάδης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι η προσπάθεια για εμβολιασμό θα πρέπει να γίνει με μέσα πειθούς.

«Να εξαντλήσουμε τη δυνατότητα της πειθούς. Εγώ διαφωνώ με το είδος του ποινολογίου για την υποχρεωτικότητα. Με τη διαδικασία του πιστοποιητικού εμβολιασμού μπορείς να πείσεις τον άλλον. Θεωρώ το μέτρο των 100 ευρώ απαράδεκτο και ασόβαρο».

Όπως είπε ο κ. Ζαχαριάδης, οι κυρώσεις στους ανεμβολίαστους θα έρθουν με το πιστοποιητικό εμβολιασμού, του οποίου δε θα μπορούν να κάνουν χρήση αποκλειόμενοι από πληθώρα δραστηριοτήτων.

Σχετικά με τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ, ο κ. Ζαχαριάδης σημείωσε:

«Τα ερωτήματα θα τεθούν την επόμενη μέρα στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ», ενώ από την πλευρά του ο κ. Μελάς είπε:

«Περιμένουμε τις εξελίξεις και τον νέο αρχηγό να έρθει με προτάσεις».

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 11/12/2021