Ελλάδα

Κεραμέως για «Θεματοφύλακες» – Εξαντλούμε κάθε μέσο για να προστατεύσουμε την εκπαιδευτική κοινότητα από αδιανόητα περιστατικά

10.12.2021 | 17:02 Eνσωμάτωση

Η αστυνομία προχώρησε σε 11 συλλήψεις «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος» στην Πιερία για την «αρπαγή» του Γυμνασιάρχη στο Γυμνάσιο Αιγινίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για 2 γυναίκες και 9 άνδρες, οι οποίοι κατηγορούνται για ένα κακούργημα και δεκάδες πλημμελήματα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αρπαγής από κοινού, της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων από κοινού, της διατάραξης της λειτουργίας της Υπηρεσίας από κοινού, παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών από κοινού, απειλής, συκοφαντικής δυσφήμησης, απλής σωματικής βλάβης και για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

«Είναι μια αδιανόητη ιστορία. Καταδικάζουμε απερίφραστα και  κινητοποιηθήκαμε αμέσως», είπε, μιλώντας στο MEGA και στον Νίκο Ευαγγελάτο, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Έχει επιληφθεί συνολικά η δικαιοσύνη. Αξιοποιούμε κάθε μέσο για να προστατεύσουμε συνολικά την εκπαιδευτική κοινότητα».

Η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι «σύσσωμη η πολιτεία καταδικάζει το γεγονός και στέκεται διπλά στους εκπαιδευτικούς», ενώ σημείωσε ότι μίλησε η ίδια με τον διευθυντή του σχολείου της Πιερίας.

«Ήταν σοκαρισμένος, μου είπε ότι ήταν θέμα υπερηφάνειας και ότι δεν υπήρχε περίπτωση να υποκύψει».

Η κ. Κεραμέως έκανε λόγο για μεμονωμένο περιστατικό το οποίο έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

«Είναι μια ασύλληπτη πράξη. Ελέγχεται ποινικά. Να μην έχουμε την εικόνα ότι αυτή είναι μια γενική στάση. Αυτά είναι μεμονωμένα περιστατικά. Σε κάθε φάση της πανδημίας έχουμε κάποιες αντιδράσεις, αλλά αυτές είναι μεμονωμένες και δεν έχουν να κάνουν με τη συνολική εικόνα», κατέληξε η υπουργός.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 10/12/2021