Υγεία

Στα χαρακώματα για τις VIP ΜΕΘ – Αναφορά Πλεύρη στον Άρειο Πάγο

09.12.2021 | 19:58 Eνσωμάτωση

Πόλεμος ξέσπασε μετά από τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ περί VIP ΜΕΘ – που κρατούνται κλειστές για να δίνονται σε συγκεκριμένα πρόσωπα την ώρα που άλλοι ασθενείς μένουν εκτός.

Ο υπουργός Υγείας κατέφυγε στην δικαιοσύνη κατηγορώντας το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ για διασπορά ψευδών ειδήσεων και συκοφαντική δυσφήμιση.

Στην δικαιοσύνη κατέφυγε και η ΠΟΕΔΗΝ ζητώντας από την εισαγγελία να διερευνηθεί η διαχείριση των διασωληνωμενων που βρίσκονται εκτός μονάδων εντατικής θεραπείας.

«Γνωρίζουμε ότι από τους 114 που περιμένουν είναι όλοι κοινοί θνητοί δεν είναι κανένας επώνυμος. Την περασμένη Τετάρτη εισήχθη ο μητροπολίτης στο νοσοκομείο του Αγρινίου και σε 3 ώρες μετά την διασωλήνωση, βρήκε ΜΕΘ σε ένα από τα πιο οργανωμένα νοσοκομεία της χώρας, στον Ευαγγελισμό» τόνισε ο κ. Γιαννάκος.

Σύγκρουση και «βραχυκύκλωμα» στον ΣΥΡΙΖΑ

Η κυβέρνηση οφείλει να διαλευκάνει την υπόθεση των VIP ΜΕΘ τόνισε από τα Ιωάννινα ο Αλέξης Τσίπρας.

«Να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο για περιπτώσεις όπου μπορεί να υπάρξει προτεραιοποίηση με βάση την ιδιότητα του ασθενούς» σημείωσε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας πως «φτάσαμε ως εδώ γιατί η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη υποτίμησε το δικαίωμα σε αξιοπρεπή περίθαλψη και το δικαίωμα στη ζωή».

Οι καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ προκάλεσαν βραχυκύκλωμα στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς ο πρώην υπουργός Υγείας, γιατρός και τομεάρχης Υγείας του κόμματος Ανδρέας Ξανθός διαχώρισε τη θέση του από την επίσημη γραμμή της Κουμουνδούρου.

Μετά από τις δηλώσεις Τσίπρα ο κ. Ξανθός αναγκάστηκε να επανέλθει: «Οφείλει η κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις, να παρουσιάσει τα ακριβή στοιχεία για τους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ και τη θνητότητα τους, για την πραγματική ανάπτυξη κλινών ΜΕΘ και τη στελέχωση τους» τόνισε.

Την θέση ότι δεν υπάρχει διαχωρισμός στους ασθενείς για τις κλίνες σε μονάδες εντατικής θεραπείας υποστήριξαν και γιατροί από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, όπου η πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας είναι μεγάλη.

«Είναι fake news το ότι ο ιδιωτικός επιχειρηματικός τομέας της Υγείας, αντί να επιταχθεί, αποτελεί από μόνος του ένα “VIP σύστημα υγείας” με τεράστια κέρδη ακόμα και σε συνθήκες πανδημίας;» ανέφερε το ΚΚΕ.

Οι καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ προκάλεσαν την παρέμβαση της δικαιοσύνης η οποία καλείται να εξετάσει τη βασιμότητα των καταγγελιών.

Στον Άρειο Πάγο ο Πλεύρης

Ο υπουργός Υγείας πέρασε το πρωί το κατώφλι του Αρείου Πάγου και στην αναφορά του είναι καταπέλτης εναντίον του κ. Γιαννάκου με πολύ σκληρούς χαρακτηρισμούς.

Κυρίως τον κατηγορεί για διασπορά ψευδών ειδήσεων που έχουν σχέση με την δημόσια υγεία και αυτό με βάση τις προσφατες αλλαγές στο νομικό πλαίσιο μπορεί να φέρει και άλλη ποινική μεταχείρηση.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 09/12/2021