Ελλάδα

Απόπειρα ληστείας με ρέπλικα όπλο και ομήρους στα ΕΛΤΑ Κορωπίου

09.12.2021 | 20:15 Eνσωμάτωση

Επτά υπαλλήλους των ΕΛΤΑ κρατούσε ομήρους ένας 50χρονος που εισέβαλλε το πρωί στο υποκατάστημμα στο Κορωπί και με την απειλή όπλου τους ζητούσε να του δώσουν τα χρήματα που είχαν στα ταμεία.

Ο δράστης έχει μόλις βγει από τα ΕΛΤΑ Κορωπίου, που προσπάθησε να ληστέψει και τρέχει κρατώντας ένα πιστόλι. Τις κινήσεις του ληστή καταγράφει κάμερα ασφαλείας από βενζινάδικο στην περιοχή.

Λίγα λεπτά αργότερα, αστυνομικοί μετά από καταδίωξη τον συλλαμβάνουν και τον οδηγούν στο τμήμα.

Έδεσε τους υπαλλήλους

Η απόπειρα ληστείας έγινε λίγο μετά τις 07:00 το πρωί. Ο 50χρονος εισέβαλε στα ΕΛΤΑ και με την απειλή όπλου ζήτησε από τους επτά υπαλλήλους να του ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο, ενώ τους έδεσε με tire up. Μια υπάλληλος όμως κατάφερε να λυθεί και να ειδοποιήσει την αστυνομία.

Στο σημείο έφτασαν άμεσα άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, απέκλεισαν τον χώρο και ζητησαν από τον επίδοξο ληστή να απελευθερώσει τους ομήρους και να παραδοθεί.

Λίγο αργότερα, εκείνος βγήκε από το κατάστημα και προσπάθησε να διαφύγει τρέχοντας.

Ήπιε καφέ πριν τη ληστεία

Ο δράστης, νωρίς το πρωί, πριν μπει στα ΕΛΤΑ, είχε πάει για καφέ στον διπλανό φούρνο!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ληστής περίμενε τουλάχιστον δύο ώρες έξω από το κατάστημα ΕΛΤΑ προκειμένου να τρυπώσει από το πίσω μέρος του καταστήματος.

Όπως διαπιστώθηκε το όπλο της ληστείας είναι ρέπλικα, ενώ ο 50χρονος ήταν άστεγος και είχε απασχολήσει τις Αρχές για ναρκωτικά.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 09/12/2021