Ελλάδα

Οργή για τις αποκαλύψεις στη δίκη του ψευτογιατρού

07.12.2021 | 17:37 Eνσωμάτωση

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας συνεχίζεται η δίκη του 48χρονου «ψευτογιατρού», με τις αποκαλύψεις των μαρτύρων να προκαλούν οργή.

Με καταθέσεις συγγενών θυμάτων του συνεχίστηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη του 48χρονου «ψευτογιατρού» ο οποίος δικάζεται για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών.

Μία γυναίκα που έπασχε από καρκίνο του μαστού, υποστήριξε πως ο ψευτογιατρός της υπέδειξε να σταματήσει τις χημειοθεραπείες, με αποτέλεσμα ο καρκίνος να κάνει μετάσταση στους λεμφαδένες. Τον «γιατρό» της είχε συστήσει μία φίλη της η οποία «έφυγε» από καρκίνο.

«Ενημερώθηκα ότι ήταν ένας γιατρός εγνωσμένου κύρους κα για αυτό ήταν πεπεισμένες και οι αδελφές. Μου τα έλεγε όλα αυτά σταδιακά και με κάθε αφορμή μου έλεγε πόσο καλός γιατρός ήταν. Ήταν κατά των χημειοθεραπειών. Σταματήσαμε τις ιατρικές θεραπείες στον πατέρα μου και αρχίσαμε τις θεραπείες του κατηγορούμενου. Εκεί υπήρξε μια βελτίωση και αυτό λειτούργησε παραπλανητικά. Μας είπε ότι αυτά τα σκευάσματα που μας έδινε μόνο λίγοι τα έπαιρναν στον κόσμο. Μας τα έδινε ο ίδιος σε μπουκάλια. Έλεγε ότι ήταν αποστάγματα από εξειδικευμένες ουσίες που μπορούσαν να απολαμβάνουν λίγοι. Μας έλεγε ότι τα έφερνε από την Ελβετία. Μας έδινε οδηγίες και ήταν αυστηρός. Μας έλεγε πως αν βάζαμε μια σταγονίτσα παραπάνω θα είχαμε πρόβλημα»

Τα γυρίζει ο ψευτογιατρός

«Οι περισσότεροι ασθενείς ήταν στο τελευταίο στάδιο και εγώ τους έδινα ματζούνια», φαίνεται να υποστήριξε ο ψευτογιατρός.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 07/12/2021