Υγεία

Κορωνοϊός – Χορηγήθηκε η θεραπεία με μονοκλωνικά σε έγκυο

07.12.2021 | 16:41 Eνσωμάτωση

Σαράντα είναι οι ασθενείς που έχουν λάβει θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα μέχρι στιγμής, ανάμεσά τους και μία έγκυος.

Η γυναίκα αντιμετώπιζε υψηλό κίνδυνο να αναπτύξει σοβαρή νόσο.

Οι 2.000 νέες υπερσύγχρονες θεραπείες, τις οποίες προμηθεύτηκε πρόσφατα η χώρα μας για την αντιμετώπιση ασθενών με Covid-19, δεν χορηγούνται με ταχείς ρυθμούς, παρά τους αρχικούς φόβους ότι θα υπήρχε αυξημένη ζήτηση.

Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα οι δικαιούχοι για τη θεραπεία είναι ανοσοκατεσταλμένοι ασθενείς και ευπαθείς ομάδες πολύ υψηλού κινδύνου, ηλικίας άνω των 12 ετών με επιβεβαιωμένη νόσηση Covid-19 με μοριακό PCR test τελευταίου πενθημέρου.

Νέοι δικαιούχοι

Η αρμόδια επιστημονική επιτροπή σε νέα συνεδρίασή της χθες αποφάσισε τη διεύρυνση των δικαιούχων. Έτσι, αναμένεται να ενταχθούν στις θεραπείες οι παχύσαρκοι, οι ασθενείς με διαβήτη και όσοι πάσχουν από αναπνευστική ανεπάρκεια.

Σε 10 νοσοκομεία με δυνατότητα επέκτασης

Αυτήν την στιγμή, υπάρχουν 10 επιλεγμένα νοσοκομεία στα οποία υπάρχει η υποδομή και η τεχνογνωσία για τη χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων:

– Σωτηρία

– Σισμανόγλειο

– ΑΧΕΠΑ

– Παπαγεωργίου

– Λαμίας

– Τα Πανεπιστημιακά Αλεξανδρούπολης, Λάρισας, Ιωαννίνων, Πατρών – Ρίου και Ηρακλείου

Η διαδικασία γίνεται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Οι θεράποντες γιατροί υποβάλλουν το αίτημα για την ένταξη των ασθενών τους στη θεραπεία.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 07/12/2021