Ελλάδα

Κορωνοϊός – Στις 15 Δεκεμβρίου αρχίζουν τα εμβόλια για παιδιά 5-11 ετών

07.12.2021 | 16:53 Eνσωμάτωση

Οι προβληματισμοί κοινοί, η αγωνία ίδια αλλά οι απόψεις ακόμα και μέσα στο ίδιο το σπίτι πολλές φορές είναι διαφορετικές.

Η πλατφόρμα για τα παιδιά ανοίγει την ερχόμενη Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου και από την ερχόμενη Δευτέρα θα είναι διαθέσιμη και στην Ελλάδα, η πρώτη παρτίδα των παιδικών εμβολίων της Pfizer, που πήρε έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Κάτι πάντως που για την ώρα δεν κάμπτει όλες τις ανησυχίες.

Στην οικογένεια όλοι έχουν εμβολιαστεί, πολλοί κι με την 3η δόση, αλλά όταν η συζήτηση φτάνει στα παιδιά, με αφορμή το άνοιγμα της πλατφόρμας για ηλικίες 5 έως 11 ετών, δεν υπάρχει ταύτιση απόψεων.

Οι γονείς δύο 7χρονων παιδιών δηλώνουν αποφασισμένοι να ακούσουν και σε αυτή την περίπτωση τους γιατρούς.

Όσοι έχουν πάρει την απόφαση να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, μας λένε πως θα το κάνουν επειδή έχουν μάθει να ακούνε τους γιατρούς, χωρίς μέχρι σήμερα να έχουν βγει χαμένοι.

Η κυρία Χριστίνα στην Πάτρα έχει δύο παιδιά 17 και 8 ετών. Για την ώρα όπως μας λέει το εμβόλιο δεν το έχει κάνει κανένα από τα δύο.
Οι γονείς που βλέπουν αρνητικά τους εμβολιασμούς των παιδιών φοβούνται τυχόν παρενέργειες, ευελπιστούν πως αν τα παιδιά τους νοσήσουν θα το περάσουν ελαφρά και είναι πεπεισμένοι πως το εμβόλιο δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά.

Όσοι έχουν πάρει την απόφαση να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, μας λένε πως θα το κάνουν επειδή έχουν μάθει να ακούνε τους γιατρούς, χωρίς μέχρι σήμερα να έχουν βγει χαμένοι.

Εν τω μεταξύ νέα έρευνα βρετανικού πανεπιστημίου, καταλήγει πως όσοι έχουν κάνει πρώτη δόση εμβολίου Astrazeneca ή Pfizer αποκτούν περισσότερα αντισώματα αν κάνουν δεύτερη δόση με εμβόλιο της Moderna. Σύμφωνα με τους επιστήμονες τα ευρήματα και της νέας έρευνας επιβεβαιώνουν ότι η ανάμιξη εμβολίων είναι ασφαλής και άκρως αποτελεσματική.

Εμβολιασμός για τα παιδιά 5-11 ετών ανά τον κόσμο

  • ΗΠΑ, από τις 10 Δεκεμβρίου 2021
  • Ισραήλ, από 22 Νοεμβρίου 2021
  • Ιταλία, από τις 16 Δεκεμβρίου 2021
  • Γαλλία και Αυστρία – Έχει ανοίξει μόνο για τις ευπαθείς ομάδες
  • Αυστραλία, Από τις 10 Ιανουαρίου του 2022
  • Ισπανία, από τις 13 Δεκεμβρίου 2021

«Απαιραίτητος ο εμβολιασμός των παιδιών 5 έως 11 ετών, εφόσον έχει παρθεί άδεια από τους οργανισμούς Υγείας που χρειάζεται«, δήλωσε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ.

«Ο αριθμός των κρουσμάτων αλλά και οι θάνατοι θα έχουν πέσει πιθανότατα μέχρι τα Χριστούγεννα, αλλά αυτό που παίζει ρόλο, είναι και ο βαθμός υπερμεταδοτίκοτητας της νέας μετάλλαξης. Η παραλλαγή Όμικρον μπορεί να εξαληφθεί εάν υπάρχει μεγάλη εμβολιαστική κάλυψη. Οφείλουμε να προφυλαχθούμε από τώρα, η αποκλιμάκωση της πανδημίας οφείλεται στην τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων έως τώρα, και σαφώς η

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 07/12/2021