Ελλάδα

Πλαστό πιστοποιητικό νόσησης με 200 ευρώ – Αποκλειστικό ρεπορτάζ

06.12.2021 | 20:18 Eνσωμάτωση

Στο αποκλειστικό ρεπορτάζ του MEGA, δημοσιογράφοι με πολύ απλό τρόπο κατάφεραν να εξασφαλίσουν για λογαριασμό μιας γυναίκας πιστοποιητικό νόσησης έναντι 200 ευρώ.

Η γυναίκα κρατά στα χέρια της ένα πιστοποιητικό νόσησης από γνωστό διαγνωστικό κέντρο της Αθήνας, έχει δύο υπογραφές, λεπτομερή ανάλυση της εξέτασης και ημερομηνία.

Με μία διαφορά… η γυναίκα ουδέποτε υπεβλήθη σε μοριακό τεστ, ουδέποτε νόσησε με κορωνοϊό και ουδέποτε επισκέφτηκε το συγκεκριμένο διαγνωστικό κέντρο.

Είναι ανεμβολίαστη και με 200 ευρώ συμμετέχει ελεύθερα σε όλες τις δραστηριότητες κρατώντας στα χέρια της το συγκεκριμένο πιστοποιητικό.

«Είμαι ανεμβολίαστη. Συμφώνησα να δώσω σε εσάς τα στοιχεία μου προκειμένου να διαπιστώσουμε εάν όντως, μπορούμε να βγάλουμε πλαστό πιστοποιητικό. Μία εβδομάδα μετά, το είχα στα χέρια μου, μέσω mail, χωρίς να έχω η ίδια καμία επαφή με το διαγνωστικό κέντρο, χωρίς ποτέ να έχω κάνει μοριακό τεστ στο συγκεκριμένο διαγνωστικό» υπογράμμισε η ίδια.

200 ευρώ για το «μαϊμού» πιστοποιητικό

200 ευρώ και μια εβδομάδα υπομονή χρειάστηκαν για να φτάσει το πολυπόθητο αποτέλεσμα στα χέρια της όπως αποκαλύπτει στο LIVE NEWS.

«Εγώ το μόνο που χρειάστηκε να κάνω ήταν να δώσω σε εσάς τα στοιχεία μου, όνομα, διεύθυνση, τηλέφωνο, ΑΜΚΑ και ένα mail για να μου στείλουν το πιστοποιητικό. Εσείς δώσατε τα 200 ευρώ και προχωρήσαμε» πρόσθεσε.

Η ανεμβολίαστη γυναίκα απευθύνθηκε και στον ΕΟΔΥΥ για περαιτέρω οδηγίες. «Ακολούθησα τις οδηγίες του ΕΟΔΥΥ, μπήκα στο emvolio.gov και μου έβγαλε το μήνυμα ότι είμαι στο σύστημα περασμένη ως θετικό κρούσμα» συμπλήρωσε.

Οι οδηγίες ήταν σαφείς: Εκτός από την καραντίνα θα έπρεπε να γνωρίζει ότι δεν θα πληρωνόταν από τη δουλειά της, γιατί ο ασφαλιστικός φορέας δεν καλύπτει τους νοσούντες ανεμβολίαστους, αλλά όταν αυτά θα τελειώναν, για τους επόμενους 6 μήνες, θα είχε το πολυπόθητο «πάσο ελευθέρας» στα χέρια της.

Το LIVE NEWS επικοινώνησε με το συγκεκριμένο κέντρο με τον υπεύθυνο να αρνείται τις κατηγορίες, ζητώντας, μάλιστα περαιτέρω ενημέρωση προκειμένου να το διερευνήσει.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 06/12/2021