Πολιτική

ΚΙΝΑΛ – Πρώτος με διαφορά ο Νίκος Ανδρουλάκης – Η μάχη για τον β’ γύρο

06.12.2021 | 19:54 Eνσωμάτωση

Με ένα ισχυρότατο προβάδισμα σχεδόν 9 μονάδων μπαίνει στη μάχη του δεύτερου γύρου ο Νίκος Ανδρουλάκης, με ανθυποψήφιο τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Τραγουδώντας το» Καλημέρα Ήλιε Καλημέρα», που ταυτίστηκε με το πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ, οι οπαδοί και οι φίλοι του Νίκου Ανδρουλάκη γιορτάζουν την καθαρή νίκη του στον πρώτο γύρο των εκλογών του ΚΙΝΑΛ.

«Το μέλλον μιας γενιάς, στα χέρια σου κρατάς».

Με αυτό το σύνθημα τον υποδέχτηκαν οι οπαδοί του όταν έφτασε κάτω από το γραφείο του λίγο πριν τη 01.00 τα μεσάνυχτα για να κάνει την πρώτη δήλωση μιας εκλογικής βραδιάς που είχε την σφραγίδα μιας απροσδόκητης συμμετοχής 270.000 πολιτών που προσήλθαν στην κομματική κάλπη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στο 93% της ενσωμάτωσης των ψήφων σε όλη την επικράτεια, συγκέντρωσε το 36,9%, με 91.800 ψηφοφόρους να σταυρώνουν το όνομά του στα ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑΛ.

Δεύτερος αναδείχθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου με 27,9% υπολειπόμενος κατά 9 μονάδες και κάτι περισσότερο από 22.000 σταυρούς και τρίτος σε απόσταση αναπνοής από τον δεύτερο, ο Ανδρέας Λοβέρδος με 26,1% και 64.800 ψήφους.

«Δεσμεύομαι ότι θα τιμήσω την εντολή τους. Για ανανέωση, ενότητα και την αυτονομία. Η Δημοκρατικής Παράταξη απόψε επιστρέφει. Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Η Περιφέρεια έβγαλε Ανδρουλάκη

Καταλύτης στη νίκη Ανδρουλάκη αποδείχτηκε ο εκλογικός του μηχανισμός σε όλη την Περιφέρεια.

Η Κρήτη αποδείχτηκε το ακλόνητο προπύργιό του, καθώς στο νησί κατέγραψε το μεγαλύτερο ποσοστό του με 61,3%, όταν ο δεύτερος Παπανδρέου άγγιξε μετά βίας το 25% και ο Ανδρέας Λοβέρδος μόλις που ξεπέρασε το 10%.

Και τα νησιά του Αιγαίου είπαν στην κάλπη Ανδρουλάκη, σε ποσοστό 55%, το δεύτερο μεγαλύτερο.

Στην περιφέρεια Ηπείρου, ο κ. Ανδρουλάκης άγγιξε το 40%, ενώ εντυπωσιακό ήταν και το ποσοστό του στην κεντρική Μακεδονία όπου συγκέντρωσε το 37% των ψήφων.

Κομβική περιφέρεια και η Πελοπόννησος, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να αλώνει τα πάλαι ποτέ «Παπανδρεϊκά» κάστρα, με 36% και πάνω από οκτώ μονάδες διαφορά.

Μάχη για την τύχη της παράταξης

Ο Γιώργος Παπανδρέου έφτασε στο στρατηγείο του στο ίδρυμα Παπανδρέου λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Έχοντας δώσει μάχη για τη διασφάλιση της δεύτερης θέσης με τον Ανδρέα Λοβέρδο, ο Γιώργος Παπανδρέου μία ώρα μετά θα ξεκαθάριζε το τοπίο απευθύνοντας προσκλητήριο για τον δεύτερο γύρο των εκλογών.

«Την άλλη Κυριακή όσοι μας ψήφισαν με τη μεγαλειώδη τους συμμετοχή αποφασίζουν για την τύχη της Παράταξης».

Την καλύτερη εκλογική επίδοση ο Γιώργος Παπανδρέου την κατέγραψε στον δήμο της Αθήνας όπου αναδείχτηκε πρώτος με 30,4%.

Η μάχη για τον δεύτερο γύρο αναμένεται σκληρή. Ήδη η πλευρά του πρώην πρωθυπουργού βάζει ζήτημα διεξαγωγής τουλάχιστον μιας τηλεοπτικής αναμέτρησης μεταξύ Ανδρουλάκη – Παπανδρέου.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 06/12/2021