Κόσμος

Έκτακτη συνεδρίαση Ευρωπαίων υπουργών Υγείας για 3η δόση & υποχρεωτικό εμβολιασμό

06.12.2021 | 13:12 Eνσωμάτωση

Έκτακτη συνάντηση θα πραγματοποιήσουν αύριο στις Βρυξέλλες οι Ευρωπαίοι υπουργοί Υγείας, υπό την σκιά της νέας μετάλλαξης Όμικρον που προβλέπεται να επικρατήσει πανευρωπαϊκά. Το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού φαίνεται να διχάζει την Ευρώπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπουργοί Υγείας θα προσπαθήσουν να συντονιστούν ώστε να ξεκινήσουν όλες οι χώρες τη χορήγηση της τρίτης δόσης.

Δεν γνωρίζουμε ακόμη την επικινδυνότητα της μετάλλαξης Όμικρον, ωστόσο οι Βρυξέλλες θεωρούν ότι πρέπει να χορηγηθεί και η 3η δόση ώστε να προστατευτεί ο πληθυσμός όσο το δυνατό περισσότερο.

Αναμένεται να γίνει σίγουρα και αναφορά στη δήλωση της Προέδρου της Κομισιόν, αναφορικά με το ότι ήρθε η ώρα να σκεφτεί η Ευρώπη τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Εδώ φαίνεται ότι δεν έχουμε συμφωνία μεταξύ των κρατών. Ενώ Γερμανία και Αυστρία το επικροτούν, υπάρχουν χώρες που αντιδρούν. Μεταξύ αυτών και η Ιταλία, η οποία είπε ότι προς το παρόν δεν είναι απαραίτητος.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης, Ρενάτο Μπρουνέτα, είπε στην Corriere della Sera ότι είναι λάθος στρατηγική, υπογραμμίζοντας ότι «το να λαμβάνεις μια απόφαση που δεν βελτιώνει το αποτέλεσμα, επιφέρει πρόστιμα τα οποία πιθανότατα δε θα πληρωθούν και προκαλεί τον θυμό των αντιεμβολιαστών, δεν εξυπηρετεί κανένα σκοπό».

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 06/12/2021