Πολιτική

Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Ανδρουλάκης & Παπανδρέου οι μονομάχοι της Κυριακής για την ηγεσία – Ρεκόρ συμμετοχής

06.12.2021 | 12:55 Eνσωμάτωση

Η κάλπη μίλησε. Με σαφές προβάδισμα και ρεκόρ συμμέτοχης ο. Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο νικητής του πρώτου γύρου των εκλογών του ΚΙΝΑΛ με 37,1% και θα πηγαίνει στον δεύτερο γύρο με τον Γιώργο Παπανδρέου ο οποίος συγκέντρωσε το 27,6% των ψήφων.

Το νήμα κόβει τρίτος ο Ανδρέας Λοβέρδος με 26,6% και ακολουθούν οι Παύλος Χρηστίδης με 3,25%, Χάρης Καστανίδης με 2,98%, και Παύλος Γερουλάνος με 2,97%.

Με τη συμμετοχή να έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, αυξημένη σχεδόν κατά 35% με την αναμέτρηση του 2017, οι εκλογείς προήλθαν ένας ένα στα εκλογικά κέντρα με τα απαιτούμενα έγγραφα στο χέρι και μάσκες.

Οι υποψήφιοι προσέρχονται στα εκλογικά τμήματα να ψηφίσου στέλνοντας μηνύματα ενότητας.

Οι ουρές που σχηματίστηκαν από νωρίς ήταν ο προπομπός ότι αναμέτρηση θα είναι σε επίπεδο κορυφής, ενώ ήδη από το μεσημέρι τα επιτελεία των υποψηφίων συζητούνταν το ενδεχόμενο παράτασης.

Στη μια το μεσημέρι μετρούνταν 500 ψήφοι το λεπτό. Στις 5μμ ο στόχος των 212.000 ψήφων της αναμέτρησης τους 2017 έχει ήδη πιαστεί. Δέκα λεπτά πριν από τις 18.00 αποφασίζεται παράταση μέχρι τις 20.00

Λίγο μετά τις 18.30 η πλευρά Παπανδρέου ζητά παράταση στην παράταση της διαδικασίας η οποία βρίσκει σύμφωνου όλους του υποψηφίους του, ενώ από τη Χαριλάου Τρικούπη δίνεται το σήμα ότι θα δίνεται επιπλέον χρόνος στα εκλογικά τμήματα που χρειάζεται.

Στη Χαριλάου Τρικούπη το κλείσιμο της κάλπης προκαλεί ενθουσιασμό.

Η καταμέτρηση των αποτελεσμάτων συνεχίζεται μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Σχεδόν 268.000 ψηφοφόροι άσκησαν το εκλογικό του δικαίωμα σφραγίζοντας το ρεκόρ συμμετοχής. 2.386 ψήφισαν στο εξωτερικό. Το αποτέλεσμα σαφές.

Έτοιμος για τον δεύτερο γύρο δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου. Αύριο ο Ανδρέας Λοβέρδος θα ανακοινώσει τη στήριξη του στον δεύτερο γύρο, σημειώνοντας ωστόσο ότι το μήνυμα της κάλπης ήταν η ανανέωση.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 06/12/2021