Κόσμος

Κορωνοϊός – Με μοριακό τεστ η είσοδος στη Γαλλία ακόμα και για τους εμβολιασμένους

05.12.2021 | 13:13 Eνσωμάτωση

Νέους περιορισμούς στα ταξίδια του εξωτερικού τίθενται σε ισχύ από την ερχόμενη εβδομάδα εξαιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον.

Σε τροχιά ενίσχυσης μέτρων η Γαλλία, καθώς από το Σάββατο όλοι όσοι φτάνουν από χώρες εκτός ΕΕ, ακόμη και οι πλήρως εμβολιασμένοι, θα πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ 48 ωρών.

Σε Ελλάδα, Γερμανία και Αυστρία ο εμβολιασμός έχει μπει σε τροχιά υποχρεωτικότητας, ενώ τόσο στη χώρα μας όσο και στη Γηραιά Αλβιόνα, με σκοπό την ταχύτερη θωράκιση, έχει μειωθεί ο χρόνος μέχρι την αναμνηστική δόση.

Η ιταλική κυβέρνηση με τη σειρά της, έχει θεσπίσει την πολιτική του ενισχυμένου πιστοποιητικού, στο οποίο περιλαμβάνεται η αναμνηστική δόση, ενώ οι ανεμβολίαστοι αποκλείονται από την εστίαση, την ψυχαγωγία και την παρακολούθηση αθλητικών δραστηριοτήτων.

Ξεκινώντας, από την καρδιά της Ευρωζώνης, τη Γερμανία, η απερχόμενη καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, εν μέσω επικρίσεων για τη διαχείριση της πανδημίας και με τα δημοσιεύματα να τη θέλουν να εισηγείται lockdown να το απορρίπτουν όμως οι Σοσιαλδημοκράτες, στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά της παρότρυνε και πάλι τον κόσμο να εμβολιαστεί.

Πριν από λίγες ημέρες ελήφθη από το Βερολίνο η απόφαση του lockdown για τους ανεμβολίαστους, που σημαίνει ότι αποκλείονται από την είσοδο σε κέντρα εστίασης, αθλητικά κέντρα και πολυχώρους πολιτισμού.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 05/12/2021