Ελλάδα

Η συγκλονιστική ιστορία του μικρού Λεωνίδα που έχει διαγνωστεί με αυτισμό

05.12.2021 | 10:23 Eνσωμάτωση

Συγκλονίζει η ιστορία του μικρού Λεωνίδα που έχει διαγνωστεί με αυτισμό, με τη μητέρα του να δίνει σκληρό αγώνα για να τον μεγαλώσει μόνη της.

«Ο Λεωνίδας διαγνώστηκε με αυτισμό όταν ήταν περίπου 3 ετών, το 2015. Το 2017 πήραμε την απόφαση και πήγαμε στη Γερμανία. Μέναμε έξω από το Αμβούργο και δεν υπήρχαν νηπιαγωγεία με θεραπείες», είπε η κ. Φωτεινή, μητέρα του Λεωνίδα.

Έφυγαν από την Ελλάδα με το παιδί να έχει 67% αναπηρία και μέσα σε ένα χρόνο στη Γερμανία απέκτησε 80% αναπηρία και νοητική υστέρηση.

«Το μόνο που έδινε η Γερμανία ήταν χρήματα. Το παιδί έπρεπε να βομβαρδίζεται με λογοθεραπεία και ψυχοθεραπεία», είπε η μητέρα του και πρόσθεσε ότι ο μικρός Λεωνίδας ήταν παρόν σε ενδοοικογενειακή βία, όταν ο πατέρας του επιτέθηκε στη μητέρα του.

Τον Μάιο του 2019 επέστρεψαν στην Ελλάδα και η κατάσταση ήταν δύσκολη. «Δεν ήξερα ποιον να εμπιστευτώ για το παιδί μου», εξομολογήθηκε η κ. Φωτεινή και στη συνέχεια περιέγραψε την περιπέτειά τους μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος για τις θεραπείες του παιδιού.

«Θέλω να είναι ευτυχισμένος. Είμαι κάθε μέρα ευτυχισμένη που είμαι με το παιδί μου, που πάει στο σχολείο του και κάνει τις θεραπείες του. Για εμένα αυτό είναι οξυγόνο», είπε και έστειλε το δικό της μήνυμα στις μαμάδες που αντιμετωπίζουν την ίδια κατάσταση: να πλησιάσουν άλλες μητέρες και να μην αφήσει ποτέ το χέρι του παιδιού της.

Videos & Απoσπάσματα από Χαμογέλα και Πάλι! - 05/12/2021