Κόσμος

Κορωνοϊός – Ραγδαία μεταδίδεται η «Όμικρον» – Πού έχουν εντοπιστεί κρούσματα

05.12.2021 | 12:37 Eνσωμάτωση

Ανησυχητική είναι η πορεία της «Όμικρον» στην Ευρώπη, μετά και την προειδοποίηση του ECDC ότι πρόκειται για τη μετάλλαξη που θα κυριαρχήσει τους επόμενους μήνες.

Μέχρι στιγμής, έχει καταγραφεί σε 40 χώρες με τις  κυβερνήσεις να αυστηροποιούν τα μέτρα προστασίας ή να κλείνουν τα σύνορα τους.

Γαλλία

Στη Γαλλία έχουν καταγραφεί 12 κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον, την ώρα που το υγειονομικό σύστημα της χώρας πιέζεται ήδη αρκετά από τη μετάλλαξη Δέλτα.

Βρετανία

Περισσότερα από 100 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον στο Ηνωμένο Βασίλειο και η κυβέρνηση έκανε έκκληση τους πολίτες να κάνουν την ενισχυτική δόση του εμβολίου.

Ιταλία

Στην Ιταλία τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον είναι 11.

Oι Ιταλοί από τη Δευτέρα δε θα μπορούν να μπαίνουν σε κανέναν κλειστό χώρο αν δεν έχουν το πράσινο πάσο.

Ελβετία

Στην Ελβετία, τα καντόνια της Γενεύης έθεσαν 2.000 άτομα, κυρίως παιδιά, σε καραντίνα ύστερα από τον εντοπισμό δύο κρουσμάτων της παραλλαγής Όμικρον σε διεθνές σχολείο.

Γερμανία

Τέσσερις άνθρωποι στη νότια Γερμανία βρέθηκαν θετικοί στο παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον του κορωνοϊού παρά το γεγονός ότι ήταν πλήρως εμβολιασμένοι κατά της covid-19.

ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ από την πλευρά τους μετρούν 10 συνολικά, από τα οποία δύο αφορούν ασθενείς που δεν είχαν ταξιδέψει στο εξωτερικό.

Ο διακεκριμένος επιδημιολόγος δόκτωρ Φάουτσι παραδέχθηκε ότι η νέα μετάλλαξη αλλάζει τα δεδομένα των εμβολίων.

Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης προέτρεψε τα κράτη να επιταχύνουν τον ρυθμό στη διανομή των δόσεων, επισημαίνοντας «την απειλή για την ανάκαμψη» στην οικονομία που θέτει η παραλλαγή Όμικρον.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 05/12/2021