Κόσμος

Κορωνοϊός – Η εξέλιξη της μετάλλαξης Όμικρον στις ΗΠΑ

04.12.2021 | 05:58 Eνσωμάτωση

Η μετάλλαξη Όμικρον εμφανίστηκε και στις ΗΠΑ με 5 κρούσματα στη Νέα Υόρκη, και άλλα που έχουν εντοπιστεί σε πέντε ακόμη πολιτείες.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, είχε αλλεπάλληλες συσκέψεις καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας με την επιτροπή των ειδικών, και αποφασίστηκε να δοθούν επιπλέον κίνητρα για να εμβολιαστούν περισσότεροι Αμερικανοί, ενώ επιβλήθηκαν και νέοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί.

Την ίδια ώρα, υπό συζήτηση βρίσκεται το να επιτρέπεται η χορήγηση της 3ης δόσης στους 3 μήνες.

Μανχάταν: Σήμερα το ετήσιο γκαλά της Ελληνικής Πρωτοβουλίας

Με μια διά ζώσης εκδήλωση επιστρέφει το ετήσιο γκαλά της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative – THI), το οποίο πέρυσι πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά λόγω πανδημίας.

Το γκαλά με τίτλο «Moving Forward Together» θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Μανχάταν, στις 7 το απόγευμα, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα διαδικτυακής παρακολούθησης.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να αναδείξει ιστορίες της ελληνικής ανθεκτικότητας απέναντι στις αντιξοότητες με σκοπό να συνεχίσουν να συγκεντρώνονται χρήματα, ώστε η Ελληνική Πρωτοβουλία να εξακολουθήσει να συνεισφέρει σε επιχορηγήσεις υποστήριξης σε ΜΚΟ και σε έργα οικονομικής ανάπτυξης στην Ελλάδα.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του γκαλά θα πραγματοποιηθεί και σιωπηρή δημοπρασία, για την οικονομική ενίσχυση φιλανθρωπικών οργανισμών.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 04/12/2021