Ελλάδα

«Θεματοφύλακες του Συντάγματος» – Βαφτίστηκαν… αστυνομικοί, έκαναν ελέγχους & κατέληξαν στο δικαστήριο

03.12.2021 | 17:36 Eνσωμάτωση

Την ερχόμενη Τετάρτη θα γίνει η δίκη των 4 ατόμων που αυτοαποκαλούνται «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» και πριν από δύο ημέρες έκαναν έφοδο σε διαγνωστικό κέντρο που διενεργεί rapid tests στη Θεσσαλονίκη, δηλώνοντας ότι είναι η «συνταγματική αστυνομία» και κάνοντας έλεγχο στον ιδιοκτήτη και τους υπαλλήλους.

Τα 4 άτομα που παρουσιάζονται ως υπερασπιστές του Συντάγματος και του νόμου είναι μέλη μιας οργάνωσης που φέρει ανάλογες στολές, σήματα, ακόμα και αυτοσχέδια περιπολικά. Κατηγορούνται μεταξύ άλλων για αντιποίηση αρχής, με τον δικηγόρο ενός εκ των συλληφθέντων να παρουσιάζει μια διαφορετική εικόνα από όσα συνέβησαν.

«Τους συλλάβανε γιατί κάποιος ειρωνικά στην ερώτηση ‘ποιοι είστε εσείς’ η απάντηση ήταν ‘είμαστε συνταγματική αστυνομία’ και επαναλαμβάνω ήταν ειρωνικό το σχόλιο, ήταν εντελώς ειρωνικό, θα μπορούσε να έχει δηλώσει πως είναι ο Πάουερ Ρέιντζερ», είπε ο Γιώργος Φλόκας, δικηγόρος κατηγορούμενου.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, οι 4 συλληφθέντες δε φορούσαν ανάλογες στολές αλλά αυτοκόλλητα μπαλώματα πάνω στα μπουφάν τους.

«Υπάρχει συνταγματική αστυνομία για να έχουμε αντιποίηση της ιδιότητας; Η βασική κατηγορία τους ήταν η αντιποίηση ιδιότητας. Δε φορούσανε στολές, πολιτικά είναι και η δικογραφία λέει ότι πήγαν 4 άτομα με πολιτικά, με πολιτικά ήτανε, δε φορούσαν καμία στολή. Ο ένας είχε ραμμένα πάνω σε ένα μπουφάν κάποια παντς τα οποία θα μπορούσαν να είναι οτιδήποτε, είναι λίγο υπέρ της Ελλάδος και είχε ραμμένη την ελληνική σημαία και ένα παντς της Μακεδονίας, δε δήλωνε κάποια ιδιότητα επάνω στο μπουφάν του».

Ωστόσο όπως φαίνεται στις εικόνες, οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» έχουν ειδικό χώρο για να ράβουν τα σήματα και τις στολές τους, ενώ η περιβολή τους φοριέται από τα μέλη τους σε όλη την Ελλάδα.

Σοκάρει η δράση των «Θεματοφυλάκων του συντάγματος»

Μπορεί όλα αυτά να ακούγονται σαν αποκριάτικό ανέκδοτο, ωστόσο αν ψάξει κάνεις λίγο καλύτερα στο ίντερνετ θα διαπιστώσει μια δομημένη οργάνωση, που έχει απλώσει τα πλοκάμια της σε όλη τη χώρα και επικαλούμενοι το άρθρο 120 του Συντάγματος καλούν τους πολίτες να ξεσηκωθούν, κάνοντας εφόδους σε τράπεζες, σχολεία, καταστήματα και δημόσιες υπηρεσίες.

Μέσω της ιστοσελίδας τους, αλλά και με δεκάδες αναρτήσεις στο Facebook, καλούν, μεταξύ άλλων, σε «αντίσταση κατά του κορωνοϊού» υπογράφοντας μια «Ιερή δήλωση» όπως την ονομάζουν, κάτι που αναγράφεται και στις στολές τους.

Δρουν σαν τάγματα εφόδου καλώντας σε εξέγερση λόγω της κατάλυσης του Συντάγματος όπως λένε, αρνούμενοι την πανδημία και τους πολιτικούς θεσμούς.

Μάλιστα, αν γίνει κάνεις μέλος του σώματος εξαιρείται από το πρόστιμο της μάσκας και του εμβολίου.

«Με αυτόν τον απλό τρόπο, γίνεσαι ξανά Έλληνας πολίτης, κατοχυρώνεις τα Συνταγματικά σου δικαιώματα (το Σύνταγμα είναι πάνω από κάθε Νόμο), είσαι υπεύθυνος πλέον του Εαυτού σου, και φυλάττεις το Σύνταγμα.

»Εξαιρείσαι από μάσκες, πρόστιμα, τεστ, εμβόλια, και οτιδήποτε είναι Αντισυνταγματικό. Έχεις δικαίωμα και είσαι υποχρεωμένος, βάση της Ιερής Δήλωσης που υπέγραψες, να καταγγείλεις οτιδήποτε παράνομο δεις να γίνεται στην Ελλάδα σου».

Μάλιστα, έχουν φτιάξει και ειδικό κατάστημα που το ονομάζουν «Υπουργείο Θεραπειών» με διάφορα προϊόντα και σκευάσματα που όπως λένε εξαιρούνται από τα μέτρα του κορωνοϊού.

Από περιπολικά… μέχρι εκπαιδεύσεις με όπλα

Έχοντας φτιάξει τα οχήματά τους ως αυτοσχέδια περιπολικά, με σειρήνες και ψεύτικες πλαστικοποιημένες ταυτότητες που γράφουν πάνω «Συνταγματάρχης», κάνουν διάφορες στρατιωτικές εκπαίδευσης με όπλα, ενώ είναι έτοιμοι όπως λένε για τον πόλεμο.

Στα videos που αναρτούν στο Facebook φορούν την στολή τους επιδεικνύοντας μάλιστα τα σήματά τους.

Εκτός από την εκπαίδευση με τα όπλα που πραγματοποίησαν τέλη Νοέμβριου φορώντας πάντα στολές με τα σήματά τους, στις 5 Δεκεμβρίου απευθύνουν ανοιχτό κάλεσμα σε εκπαίδευση με όπλα ώστε να αυξηθούν τα μέλη της οργάνωσης.

Δίωξη για διασπορά fake news στους «Έλληνες αυτόχθονες ιθαγενείς»

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος δύο προσώπων που φέρονται ως διαχειριστές της ιστοσελίδας «Έλληνες αυτόχθονες ιθαγενείς», η οποία εμφανίζεται να καλεί σε μη εφαρμογή των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, η ποινική δίωξη αφορά στα αδικήματα της διασποράς ψευδών ειδήσεων για τον κορωνοϊό και της διέγερσης σε ανυπακοή.

Για την υπόθεση διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση μετά τη διαβίβαση σχετικής δικογραφίας από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 03/12/2021