Ελλάδα

Θεσσαλονίκη – Στα δικαστήρια 4 αρνητές που υποδύθηκαν τους αστυνομικούς & έκαναν ελέγχους

02.12.2021 | 13:06 Eνσωμάτωση

Ένα πρωτοφανές περιστατικό εκτυλίχθηκε εχτές σε κατάστημα που διενεργεί rapid test στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ομάδα τεσσάρων ατόμων εμφανίστηκε στην είσοδο του καταστήματος στην περιοχή της Τούμπας και ζήτησε από τον υπεύθυνο να επιδείξει την άδεια νόμιμης λειτουργίας της επιχείρησης.

Όταν εκείνος αναρωτήθηκε γιατί να τους υπακούσει, εκείνοι απάντησαν ότι είναι όργανα της «Συνταγματικής Αστυνομίας», ενώ όλοι τους έφεραν καρτελάκια που έγραφαν «Θεματοφύλακας του Άρθρου 120 του Συντάγματος» και ισχυρίστηκαν πως μπορούν να ελέγξουν τους πάντες και τα πάντα.

Οι ίδιοι μίλησαν και κατά του εμβολίου για τον κορωνοϊό και είπαν ότι τα rapid tests είναι παράνομα.

Ο υπεύθυνος του καταστήματος ειδοποίησε την Αστυνομία, η οποία έφτασε άμεσα στο σημείο και προχώρησε στη σύλληψη των τεσσάρων ανδρών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για αντιποίηση αρχής και για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών. Σήμερα το πρωί οι 4 άνδρες παραπέμφθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι αντιδράσεις των γονιών – αρνητών, καθώς σε γυμνάσιο της Μενεμένης ο πατέρας ενός μαθητή αρνήθηκε το παιδί του να κάνει self test και ζήτησε να μπει στο σχολείο χωρίς αυτό.

Πιέζονται τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Συνεχίζουν να ασφυκτιούν τα νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη. Στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο έγιναν 64 εισαγωγές, ενώ νοσηλεύεται και ένα βρέφος 2 μηνών.

Στο νοσοκομείο επίσης νοσηλεύονται 6 παιδιά ηλικίας μέχρι 15 ετών. Οι ΜΕΘ είναι σταθερά γεμάτες, ενώ 13 συμπολίτες μας βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 02/12/2021