Κόσμος

Κορωνοϊός – Σχέδιο παγκόσμιου εμβολιασμού ζητά ο ΟΗΕ

02.12.2021 | 13:09 Eνσωμάτωση

Σχέδιο παγκόσμιου εμβολιασμού ζητά και ο ΟΗΕ μετά και τη δήλωση της προέδρου της Κομισιόν ότι είναι καιρός η Ευρωπαϊκή Ένωση να σκεφτεί τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Την ίδια ώρα, το όριο του παγκόσμιου εμβολιασμού είναι πολύ πιο χαμηλά από τον ιδανικό μέσο όρο.

Μόνο στην Ευρώπη η πανδημία κόστισε ήδη τη ζωή σε 1,5 εκατομμύρια Ευρωπαίους πολίτες σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, με την Πρόεδρο της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να δηλώνει ότι είναι «κατανοητό και απαραίτητο» να εκκινήσει η συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ανάμεσα στα κράτη – μέλη της ΕΕ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, 27 χώρες ανώτερου εισοδήματος και 71 πολύ υψηλού εισοδήματος έχουν περάσει το όριο του 40% του μαζικού εμβολιασμού, ενώ καμία από τις χώρες χαμηλού εισοδήματος δεν το έχει φτάσει ακόμη, με αποτέλεσμα εκατομμύρια άνθρωποι να χάνουν καθημερινά τη ζωή τους.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται η σχετική συζήτηση για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού να αποτελέσει μέρος της ατζέντας της επόμενης τακτικής συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 16 Δεκεμβρίου, καθώς θα προηγηθεί Σύνοδος των υπουργών Υγείας της ΕΕ στις 7 Δεκεμβρίου.

Την ίδια ώρα, το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της Όμικρον εντοπίστηκε στη Γαλλία.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 02/12/2021