Πολιτική

Στη Βουλή η τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των 60αρηδων

01.12.2021 | 13:12 Eνσωμάτωση

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στις 13:30 το μεσημέρι της Τετάρτης στη Βουλή για το ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους πολίτες 60 ετών και άνω.

Ο κ. Μητσοτάκης θα πάρει τον λόγο κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να υποστηρίξει την απόφαση του υποχρεωτικού εμβολιασμού, να εξηγήσει τους λόγους και τα αίτια που η κυβέρνηση πήρε αυτό το μέτρο και να καλέσει τα κόμμα να το στηρίξουν.

Στη συνέχεια θα τοποθετηθεί ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έχει εκφράσει την αντίθεσή του με την απόφαση της κυβέρνησης, και αποκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «σαμποτέρ της εμβολιαστικής προσπάθειας».

Από τα υπόλοιπα κόμματα, το ΚΙΝΑΛ βλέπει θετικά τη ρύθμιση, αλλά αναζητά διευκρινίσεις και αλλαγές σχετικά με το τι θα γίνει με τα άτομα που για αντικειμενικούς λόγους δεν μπορούν να εμβολιαστούν, όπως πχ οι κατάκοιτοι.

Η τροπολογία θα ψηφιστεί το απόγευμα, ενώ κανένα κόμμα δεν ζήτησε τη διενέργεια κατονομαστικής ψηφοφορίας.

Πόσα ραντεβού κλείστηκαν μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες Τρίτη είχαμε 9.000 πρώτα ραντεβού στους πολίτες άνω των 60 έναντι 2.600 ημερήσιου μέσου όρου τις τελευταίες 10 ημέρες.

Κατατέθηκε η τροπολογία

Να σημειώσουμε ότι νωρίτερα κατατέθηκε και η τροπολογία για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας με τίτλο «Σύσταση και οργάνωση νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία «Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας», στρατηγική κεντρικών προμηθειών προϊόντων και υπηρεσιών υγείας», το οποίο ψηφίζεται σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής.

Σύμφωνα με αυτήν, «για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, εμβολιάζονται υποχρεωτικά κατά του κορωνοϊού όλοι όσοι έχουν γεννηθεί έως και την 31η 12 του 1961 και διαμένουν στην Ελλάδα».

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 01/12/2021