Ελλάδα

Δίκη ψευτογιατρού – Εμφανίστηκε στο δικαστήριο ενώ έπρεπε να είναι καραντίνα – Συγκλονίζουν οι καταθέσεις των μαρτύρων

01.12.2021 | 06:19 Eνσωμάτωση

Για ανεξήγητους λόγους, παρά το γεγονός ότι μετά την έξοδο του από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός λόγω κορωνοϊού, θα έπρεπε να είναι σε καραντίνα στις φυλακές του Κορυδαλλού, ο 48χρονος ψευτογιατρός μετήχθη χθες στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας όπου δικάζεται για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών.

Ο κατηγορούμενος στις προηγούμενες συνεδριάσεις δεν είχε δηλώσει παρών στο δικαστήριο επικαλούμενος ότι έχει κορωνοϊό. Μάλιστα δεν είχε χορηγήσει και εξουσιοδότηση στους συνηγόρους του με αποτέλεσμα η δίκη να προχωρά με τον κατηγορούμενο ωσεί παρόντα.

Ο κατηγορούμενος έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός στις 28 Νοεμβρίου και μεταφέρθηκε πίσω στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου είναι προσωρινά κρατούμενος. Ωστόσο έπρεπε να μείνει σε πενθήμερη καραντίνα. Για ανεξήγητους λόγους εχθές διατάχθηκε η μεταγωγική του στο δικαστήριο.

Πρόεδρος και Εισαγγελέας ζήτησαν να αποχωρήσει ο κατηγορούμενος.

Η δίκη συνεχίστηκε με καταθέσεις μαρτύρων χωρίς την παρουσία του ψευτογιατρού, καθώς διατάχθηκε η αποχώρησή του από τη δικαστική αίθουσα για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, με τον ψευτογιατρό να εκπροσωπείται από τους δικηγόρους του στο ακροατήριο.

«Πού τον βρήκες αυτό το δολοφόνο, μου φώναζε ο γιατρός στο Παίδων», είπε ο πατέρας της 14χρονης

«Πού τον βρήκες αυτόν τον δολοφόνο;», μου φώναζε ο γιατρός του Αγλαΐα Κυριακού όταν μίλησε με τον «Δόκτορα Κόντο» στο τηλέφωνο, κατέθεσε στο ΜΟΔ ο πατέρας της 14χρονης καρκινοπαθούς, που πέθανε από την «πρωτοποριακή θεραπεία» του 48χρονου ψευτογιατρού.

Ο μάρτυρας εξήγησε στο δικαστήριο πώς, απελπισμένοι από την ασθένεια του κοριτσιού, πίστεψαν στις υποσχέσεις του «διακεκριμένου ογκολόγου», που χειραγώγησε την αγωνία για το παιδί τους: «Μας υποσχέθηκε πλήρη ίαση. Ήταν η πρώτη φορά που μας έλεγε κάποιος γιατρός κάτι τέτοιο. Με ενθουσίασε. Ρώτησα γιατί δεν εφαρμόζεται παντού η θεραπεία του και μου απάντησε ότι είναι σε ερευνητικό στάδιο και βρίσκεται λίγο πριν έγκριση», ανέφερε ο πατέρας.

Σύμφωνα με την κατάθεση του μάρτυρα, ο «Dr Kontos» τους απέσπασε ποσό 19.500 ευρώ, χρήματα που, όπως τους έλεγε, αφορούσαν μόνο τα «πρωτοποριακά φάρμακά του». Τα χρήματα, κατέθεσε ο μάρτυρας, τα ζητούσε μέσω επιταγών σε εντολή «εμού του ίδιου».

Όπως είπε ο πατέρας του κοριτσιού: «Μέρα με την ημέρα το παιδί χειροτέρευε. Λίγους μήνες μετά, είχε γίνει πια χάλια. Τον παίρναμε κάθε μέρα τηλέφωνο, αλλά αυτός σε κάθε τηλεφώνημα ήταν καθησυχαστικός. Ήθελε να μείνει το παιδί στο σπίτι, αυτή ήταν η επιδίωξή του, να μην πάει στο νοσοκομείο γιατί εκεί θα έβρισκαν τι είχε κάνει τόσο καιρό. Η τελευταία φορά που είχαμε επαφή μαζί του ήταν μετά την αεροδιακομιδή του παιδιού από την Κω στο νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού. Όταν φτάσαμε στην Αθήνα και οι γιατροί είπαν ότι έχει ένα τεράστιο όγκο το παιδί, ο Κόντος ήταν στην Ιταλία. Ο γιατρός του νοσοκομείου μίλησε με τον Κόντο και κλείνοντας το τηλέφωνο μου λέει φωνάζοντας: ‘Πού τον βρήκες αυτό το δολοφόνο;’».

Και ο πατέρας της 14χρονης, όπως είπε νωρίτερα και η μητέρα του κοριτσιού, κατέθεσε στο δικαστήριο ότι στην αρχή της «θεραπείας» τού δήθεν κορυφαίου ογκολόγου, η ασθενής έδειξε σημάδια ανάκαμψης, γεγονός που τους ενθουσίασε πείθοντάς τους ότι είχαν βρει τον κατάλληλο γιατρό για το παιδί τους. Ανέφερε μάλιστα πως ο κατηγορούμενος, μεταξύ άλλων, τους είχε πει πως εργάζεται στο ερευνητικό κέντρο της Ελβετίας όπου νοσηλευόταν ο Μίκαελ Σουμάχερ μετά το ατύχημά του.

Η 14χρονη και το 16χρονο αγόρι, οι καταθέσεις των γονιών του οποίου προηγήθηκαν στο δικαστήριο, είναι τα νεαρότερα θύματα που κατέληξαν εν μέσω των «θεραπειών» του ψευτογιατρού, ο οποίος δικάζεται με άλλους 16 κατηγορούμενους, γιατρούς, κλινικάρχες κ.α., για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών.

Συγκλονίζει η μητέρα του θύματος – «Ήθελε να ικανοποιήσει την εγκληματική του φύση»

«Μόνο συγγνώμη μπορώ να πω του παιδιού μου. Προσπαθούμε να σηκωθούμε στα πόδια μας γιατί έχουμε άλλο ένα παιδί. Δεν είχε σκοπό μόνο το οικονομικό όφελος, αλλά και την ικανοποίηση της εγκληματικής του φύσης. Ήθελε να δει το παιδί μας να αργοπεθαίνει με βασανιστικό τρόπο κι εμάς να είμαστε έρμαια στα χέρια του. Ελπίζω κι εσείς να μην γίνετε έρμαια στα χέρια του.

Κανένα κτήνος, κανένα τέρας δεν μπορεί να λεηλατεί τις τελευταίες στιγμές ενός παιδιού. Η αλήθεια είναι γραμμένη με το αίμα των παιδιών μας » κατέθεσε η μητέρα της 14χρονης που έπεσε θύμα του 48χρινου ψευτογιατρού καταθέτοντας σήμερα στο δικαστήριο.

«Μας έπεισε τόσο πολύ που σταματήσαμε κάθε ενέργεια»

Τον πρώτο καιρό υπήρξαν δείγματα ανάκαμψης, εξήγησε η μάρτυρας λέγοντας: «Αρχές Σεπτεμβρίου το παιδί σηκώθηκε και μου είπε ότι θέλει να πάει στο δωμάτιο του να ακούσει μουσική. Ήταν χαρούμενο, ζωντανό. Μου λέει εκείνος, «ορίστε επιβεβαιώνεται η θεραπεία. Η εμπιστοσύνη μας εδραιώθηκε μόλις μάθαμε ότι και ένας γιατρός του εμπιστεύτηκε δικό του άνθρωπο».

Σύμφωνα με τη μάρτυρα ο «ψευτογιατρός» σε μια επίσκεψη τους είπε πως ο όγκος υποχωρεί. Σε ερώτηση της κόρης του σχετικά με το εάν θα γίνει καλά, εκείνος απάντησε: «Έχω την ευθύνη της ζωής σου. Αν συνεχίσεις να κανείς καλά τη θεραπεία την άνοιξη θα πηγαίνεις για μπάνιο με τις φίλες σου».

Κάποια στιγμή όταν η οικογένεια πήρε εξετάσεις στα χέρια της, διαπίστωσε ότι είχαν αλλάξει οι διαστάσεις του όγκου και ήταν μεγαλύτερος. «Τον πήρε ο σύζυγός μου και το ανέφερε και εκείνος απάντησε ότι ο όγκος διαλύεται και δεν είναι όπως το βλέπουμε».

Ο Dr Kontos, όπως περιέγραψε η μάρτυρας, έλαβε για τις ενέσεις και τα «μαντζούνια» που χορηγούσε 19.500 ευρώ από την οικογένεια.

Όπως εξήγησε η μάρτυρας, το παιδί είχε φτάσει σε σημείο που δεν μπορούσε να περπατήσει. «Ήρθε με c130 στο Αγλαΐα Κυριακού σε τραγική κατάσταση. Βλέπει τη μαγνητική άλλος γιατρός και λέει «υπάρχει ένας τεράστιος όγκος». Του απάντησα ότι ο γιατρός μας λέει ότι εξαφανίστηκε ο όγκος. Μίλησαν μεταξύ τους και ο γιατρός του νοσοκομείου μας είπε στο τηλέφωνο «Σας παρακαλώ κύριε έχουμε άλλη άποψη». Εκεί καταλάβαμε ότι κάτι δεν πάει καλά. Πίστευα ότι είναι ο γιατρός που λέει.

Η μάρτυρας εξήγησε πως μόλις κατάλαβαν τι είχε συμβεί, αποφάσισαν με το σύζυγο της να τον τιμωρήσουν. «Ήρθε από την Ιταλία λέγοντας ότι έχει σκευάσματα που του έδωσαν στο Βατικανό. Τα πέταξα στα σκουπίδια αλλά δεν αντέδρασα για να μην εξαφανιστεί. Προσπάθησε να μας πείσει να πάρουμε από εκεί το παιδί και να το πάμε άλλου και να μην ακούμε «τους αστέρες του Αγλαΐα Κυριακού».

Εμείς φυσικά δεν ακολουθήσαμε τις συμβουλές του. Το παιδί πάλεψε μέχρι τον Μάιο. Πέρασε τρία σηπτικά σοκ. Εμείς είχαμε έρθει σε επαφή με δικηγόρο και μας είπε να τον κρατάμε σε επαφή» ανέφερε η μάρτυρας και συμπλήρωσε ότι ο 48χρονος λίγες ημέρες αργότερα είπε ότι χτύπησε στην Ιταλία και δεν μπορεί πλέον να χειρουργήσει. Τελευταία επικοινωνία με τον «ψευτογιατρό» είχαν το Σεπτέμβριο του 2017 και τον Οκτώβριο το παιδί έφυγε από τη ζωή.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 01/12/2021