Ελλάδα

Σάλος με την καταγγελία ότι γιατρός απέτρεψε 46χρονο με κορωνοϊό

30.11.2021 | 17:15 Eνσωμάτωση

Ο γιατρός από την Καρδία Θεσσαλονίκης, που καταγγέλλεται πως απέτρεψε 46χρονο να πάει εγκαίρως στο νοσοκομείο με αποτέλεσμα να καταλήξει, «λύνει» τη σιωπή του.

Μιλά αποκλειστικά στο LIVE NEWS μέσω του δικηγόρου του, υποστηρίζοντας πως δεν ευθύνεται εκείνος για την τραγική κατάληξη που είχε ο ανεμβολίαστος πατέρας δύο παιδιών.

«Σε αβάσιμες καταγγελίες δεν απαντούμε αν υπάρξει γραπτή καταγγελία θα απαντήσουμε αρμοδίως. Ο γιατρός είναι σοβαρός άνθρωπος. Δεν μου φτάνει να πω ότι είναι σωστός άνθρωπος, είναι σοβαρός σωστός άνθρωπος και πολύ σοβαρός επιστήμονας», δήλωσε ο δικηγόρος ιατρού Ιωάννης Αντωνίου.

Ουδέποτε θα έλεγε σε κάποιον να μην πάει νοσοκομείο;

Ποτέ ποτέ ποτέ.

Όπως εξηγεί στο LIVE NEWS, ο γιατρός εξάντλησε όλες τις δυνατότητες ώστε να παραμείνει ο ασθενής κλινήρης στο σπίτι και να αποφύγει το νοσοκομείο. Όταν η οικογένεια αποφάσισε να στείλει πια τον 46χρονο στο εφημερεύον νοσοκομείο, ο γιατρός, όπως λέει ο δικηγόρος του, δεν έφερε αντίρρηση.

«Εξάντλησε τις δυνατότητες, συνεκτιμώντας και τις δυνατότητες των νοσοκομείων αντιλαμβάνεστε τι λέω, συνεκτιμώντας και τις δυνατότητες των νοσοκομείων, βλέπετε τι γίνεται. Δεν το λέω με την έννοια της αποτροπής να πάει στο νοσοκομείο, συνεκτίμησε όλα τα γεγονότα και πήγε στο νοσοκομείο όταν εν πάση περιπτώσει έκριναν οι δικοί του άνθρωποι χωρίς να έχει καμία αντίρρηση ο γιατρός», πρόσθεσε ο κ. Αντωνίου.

Όταν όμως ο 46χρονος έφτασε τελικά στο ΑΧΕΠΑ, ήταν πια αργά.

Κατέληξε ανεμβολίαστος 48χρονος στην Πιερία

Ανεμβολίαστος ήταν και ένας 48χρονος στην Πιερία που πάλευε με κορωνοϊό από τέλη Οκτωβρίου στο νοσοκομείο αλλά δεν τα κατάφερε.

«Από τις 23 μέρες οι δύο βδομάδες ήταν στην εντατική.  Είναι τραγικό όλο αυτό. Και δεν ξέρουμε όντως τι συμβαίνει μέσα στα νοσοκομεία και ειδικά εδώ πέρα της Κατερίνης που έχουμε τόσα πολλά. Όταν η Ελλάδα έχει τόση θνησιμότητα πού μπορεί να σε πάει το μυαλό σου

Η σύζυγος του 48χρονου μιλώντας αποκλειστικά στο LIVE NEWS παραδέχεται πως ούτε η ίδια έχει εμβολιαστεί.

«Δεν είμαστε ούτε αρνητές ούτε τίποτα. Απλά αμέλεια. Και οι γύρω μας το πέρασαν τελείως ασυμπτωματικά, με ήπια συμπτώματα και λέει «εντάξει αν είναι να το περάσω θα το περάσω».

Δυστυχώς όμως ο κορωνοϊός δεν αστειεύεται. Νόσησε όλη η οικογένεια με τη σύζυγο του θανόντος πάντως να εξακολουθεί να πιστεύει πως το εμβόλιο δεν θα ωφελούσε.

-Δεν νομίζω γιατί ήταν αρκετοί εμβολιασμένοι εκεί μέσα που όντως κατέληξαν οι άνθρωποι. Ονόματα δεν ξέρω αλλά έχει ακουστεί όμως. Ο αδελφός μου έχει κάνει και τις δύο δόσεις και έχει κολλήσει.

-Δεν έχει νοσηλευτεί όμως…

-Όχι.

Κατέληξε εμβολιασμένο ζευγάρι με διαφορά 4 ημερών

Η 79χρονη Μερόπη έφυγε από τη ζωή με διαφορά μόλις τεσσάρων ημερών από τον σύζυγο της.

«Εφτά άτομα, κολλήσαμε όλοι. Νοσηλευτήκαμε τα τρία ο αδερφός μου και οι γονείς μου. Ο αδερφός μου πήρε εξιτήριο μια μέρα πριν καταλήξει ο πατέρας μου. Και προχτές κατέληξε η μητέρα μου. Δεν έμαθε ποτέ τον χαμό του μπαμπά», δήλωσε η κόρη της 79χρονης.

Όλη η οικογένεια είναι εμβολιασμένη ωστόσο, ο κορωνοϊός τους χτύπησε την πόρτα λίγο πριν κάνουν την 3η δόση.

«Τον πατέρα μου δεν μας άφηναν να του κάνουμε την τρίτη δόση λόγω των μεταγγίσεων που έκανε. Μου έλεγαν όχι ακόμη. Τη μαμά την είχα κανονίσει να το κάνει αλλά δεν προλάβαμε», πρόσθεσε.

Πρώτος κόλλησε ο πατέρας της όταν πήγε να κάνει μετάγγιση αίματος στο νοσοκομείο.

«Μετά από δύο μέρες που πήρε το εξιτήριο, στο καθιερωμένο τεστ που κάνουμε όλοι οικογενειακώς βγήκε θετικός. Έμαθα ότι σφραγίστηκε εκείνη την ημέρα και η πτέρυγα που ήταν ο πατέρας μου στο νοσοκομείο γιατί υπήρχε διασπορά. Κάπως έτσι κόλλησε και ο πατέρας μου. Ο κορωνοϊός ήρθε στο σπίτι», τόνισε η κόρη της 79χρονης.

Η κόρη τους εξηγεί στο LIVE NEWS πως δεν έπαψε στιγμή να πιστεύει στην αξία του εμβολίου, με την ίδια μάλιστα να προγραμματίζει την 3η δόση της μόλις περάσει το εξάμηνο.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 30/11/2021