Υγεία

Κορωνοϊός – Υπερμεταδοτική και ανθεκτική στο εμβόλιο η μετάλλαξη «Όμικρον»

30.11.2021 | 17:38 Eνσωμάτωση

Στο μέτωπο του κορωνοϊού, για πρώτη φορά το νέο στέλεχος εκτοπίζει τη μετάλλαξη «Δέλτα», με τον καθηγητή Πρασά να στέκεται στην ανθεκτικότητα της «Όμικρον».

Ο Διδάκτωρ Μοριακής Βιολογίας του Πανεπιστημίου του Τορόντο, Ιωάννης Πρασσάς, μίλησε ζωντανά στο LIVE NEWS, σημειώνοντας πως  η παραλλαγή Όμικρον συνδυάζει δύο στοιχεία που ανησυχούν τους επιστήμονες.

«Στο Καναδά, τον τελευταίο καιρό οι ημερήσιοι θάνατοι δεν ξεπερνούν τους 10, είναι μονοψήφιος ο αριθμός. Ο λόγος είναι ότι το 91% του πληθυσμού άνω των 12 ετών είναι εμβολιασμένοι. Αυτή την εβδομάδα άνοιξε και η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών. Ο ιός δεν βρίσκει πατήματα να εξαπλωθεί, ξέρουμε ότι η προστασία είναι μεγάλη με τον εμβολιασμό«, ανέφερε ο καθηγητής κ. Πρασάς.

«Δεν υπάρχει σύνδεση των mRNA εμβολίων με τις θρομβώσεις, είναι κάτι το οποίο δεν ισχύει, και έγινε τόσος ντόρος», διευκρίνισε ο καθηγητής.

«Κάθε νέο στέλεχος έχει κάποιες ιδιότητες, οι οποίοιες πρέπει να μας απασχολούν. Το πρώτο είναι, το πόσο πιο μεταδοτικό είναι σε σχέση με το υπάρχον, το δεύτερο είναι, πόσο καλύτερα να αποφέυγει της προσοχής των εμβολιακών αντισωμάτων και το τρίτο είναι πόσο βαριά νόσηση προκαλεί», δήλωσε ο κ. Πρασάς.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 30/11/2021