Κόσμος

Στο κλίμα των Χριστουγέννων η υφήλιος

29.11.2021 | 13:15 Eνσωμάτωση

Στο κλίμα των Χριστουγέννων μπαίνει σιγά σιγά όλη η υφήλιος. Επαγγελματίες Άγιοι Βασίληδες βγήκαν στους δρόμους του Βερολίνου μοιράζοντας δώρα ενώ στη Μόσχα η Κόκκινη πλατεία μετετράπη για άλλη μια χρονιά σε ένα τεράστιο παγοδρόμιο.

Ρωσία

Με ένα φαντασμαγορικό σόου από επαγγελματίες του πατινάζ δόθηκε άνοιξε το παγοδρόμιο στο κέντρο της Μόσχας. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Κόκκινη πλατεία μεταμορφώθηκε σε ένα τεράστιο παγοδρόμιο σκορπώντας χριστουγεννιάτικα χαμόγελα. Το κεντρικό παγοδρόμιο της πόλης άνοιξε. Περιμέναμε τόσες μέρες. Και τελικά άνοιξε.

Ναι τελικά είμαστε εδώ. Ήρθε η διάθεση της νέας χρονιάς.

Το παγοδρόμιο της Κόκκινης πλατείας αναμένεται να μείνει ανοιχτό έως και την Άνοιξη. Ωστόσο λειτουργεί με περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας.

Γερμανία

Χτυπώντας τα κουδούνια τους και τραγουδώντας τα κάλαντα, μια ομάδα Γερμανών, άλλοι ντυμένοι Άγιοι Βασίληδες και άλλοι άγγελοι βγήκαν στους δρόμους του Βερολίνου πρόθυμοι να σκορπίσουν χαρά σε μικρούς και μεγάλους.

«Είναι το ίδιο δύσκολα με πέρυσι φυσικά αλλά προσπαθούμε να φέρουμε την κανονικότητα στις οικογένειες», δήλωσε μέλος της οργάνωσης Rent-a-Santa Αντρέας Πένσκι.

Εδώ και αρκετά χρόνια εκατοντάδες Άγιοι Βασίληδες που εργάζονται για διάφορες εκδηλώσεις συγκεντρώνονται στην αρχή της Χριστουγεννιάτικης περιόδου όμως τα τελευταία 2 χρόνια ο αριθμός τους έχει μειωθεί κατά πολύ.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 29/11/2021