Υγεία

Σε επιφυλακή για τη μετάλλαξη «Όμικρον» – Νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους

29.11.2021 | 19:57 Eνσωμάτωση

Σε 15 ημέρες θα γνωρίζουμε περισσότερα για την μετάλλαξη «Όμικρον» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, την ώρα που οι λοιμωξιολόγοι είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι εξαιτίας του πρωτόγνωρου αριθμού μεταλλάξεων που περιλαμβάνει η ακίδα του νέου στελέχους.

Συναγερμό έχει προκαλέσει σε κυβέρνηση και λοιμωξιολόγους η νέα μετάλλαξη «Όμικρον» που κυκλώνει την Ευρώπη.

«Είναι αρκετά επικίνδυνο αυτό το στέλεχος και για αυτό ονομάστηκε “στέλεχος ανησυχίας” διότι, έχει πολλές αλλαγές σε σχέση με το αρχικό στέλεχος» σημείωσε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Η μεγαλύτερη ανησυχία των ειδικών είναι το κατά πόσο τα εμβόλια που κυκλοφορούν καλύπτουν και το νέο στέλεχος.

Καθώς όλο και περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται στην Ευρώπη, η αγωνία κορυφώνεται και στη χώρα μας. Τα θετικά δείγματα ελέγχονται συνεχώς ενώ και στα αεροδρόμια έχει σημάνει συναγερμός.

Προς το παρόν όμως η χώρα παλεύει με τον εφιάλτη της μετάλλαξης Δέλτα. Τις επόμενες εβδομάδες θα δοθεί και το πράσινο φως για τον εμβολιασμό των μικρών παιδιών, που θα βάλει φρένο στη διασπορά σε σχολεία.

Η τυχόν συνύπαρξη δύο σκληρών παραλλαγών όπως είναι η Δέλτα και η Όμικρον είναι αυτό που προβληματίζει τους ειδικούς, καθώς οι εντατικές της χώρας είναι ήδη γεμάτες. Το πώς θα συμπεριφερθεί η νέα μετάλλαξη εφόσον εντοπιστεί και στη χώρα μας θα κρίνει και αν χρειαστεί νέο πακέτο μέτρων.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 29/11/2021