Κόσμος

Γεράσιμος Σιούτας – «Δεν έγινε η μετάλλαξη στην Μποτσουάνα»

29.11.2021 | 07:06 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» φιλοξενήθηκε ο Επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας στην Μποτσουάνα, Γεράσιμος Σιούτας και μίλησε για τη νέα μετάλλαξη που έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία.

«Νομίζω ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας ειδικά εδώ στην χώρα. Οι 4 διπλωμάτες ήδη είχαν φύγει από τη χώρα όταν το συζητήσαμε», δήλωσε ο κ. Σιούτας.

«Στο δελτίο τύπου δεν αναφέρεται η χώρα, αλλά στα μέσα μαζικής ενημέρωσης από την Ασία και συγκεκριμένα από την Κίνα,  δεν έχει όμως επιβεβαιωθεί από την κυβέρνηση», ανέφερε.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε την είδηση πως η μετάλλαξη Όμικρον δεν δημιουργήθηκε στην χώρα, αλλά την έφεραν διπλωμάτες, απλά εκεί έγινε ταυτοποιήθηκε «δεν έγινε η μετάλλαξη στην Μποτσουάνα».

«Όποιος μπαίνει στη χώρα γίνεται τεστ. Η Μποτσουάνα θέλει να έχει την ευθύνη γι’ αυτό γίνονται PCR  και rapid tests», σημείωσε ο κ. Σιούτας.

«Χθες ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι βρέθηκαν άλλοι 15 οι οποίοι είναι θετικοί στην Όμικρον, αλλά δεν έχουν σχέση με την τοποθεσία που βρίσκονταν οι διπλωμάτες», τόνισε.

«Εμείς έχουμε κάθε εβδομάδα στατιστικά», δήλωσε για την καταγραφή των κρουσμάτων στη χώρα.

«Τα εμβόλια έφτασαν τον Ιούλιο εδώ», κατέληξε σχολιάζοντας την καθυστερημένη άφιξη των εμβολίων στη χώρα.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 29/11/2021