Υγεία

Ο κορωνοϊός «μπλοκάρει» τις θεραπείες σοβαρών ασθενειών

25.11.2021 | 20:24 Eνσωμάτωση

Στενάζουν καθημερινά τα νοσοκομεία της χώρας, καθώς στους ανεμβολίαστους που έχουν γεμίσει τις ΜΕΘ έρχονται να προστεθούν και οι ασθενείς που πάσχουν από άλλα νοσήματα.

Οι αμείλικτοι αριθμοί δείχνουν τη δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία όλης της χώρας καθώς ο κορωνοϊος σπρώχνει προς το θάνατο και ανθρώπους που δεν έχουν νοσήσει.

Την ανάγκη να μην γίνουν τα νοσοκομεία και πάλι μονοθεματικά επισημαίνει η ένωση ασθενών κάνοντας έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν για τους προστατέψουν

«Οι ευπαθείς ομάδες είμαστε εμείς. Έχουμε όνομα, πρόσωπο, επάγγελμα, έχουμε παιδιά γονείς, έχουμε όνειρα και σχέδια για το μέλλον. Και θέλουμε να ζήσουμε» σημείωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος, Κατερίνα Κουτσογιάννη.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας ψυχορραγεί και τα στοιχεία για τις αναβολές χειρουργείων προβληματίζουν. Σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται σε δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας. Εκεί όπου οι λίστες αναμονής φτάνουν μέχρι και τους 36 μήνες…

Στην ήδη ασφυκτική κατάσταση ήρθε να ρίξει λάδι στη φωτιά η δήλωση του βουλευτή της ΝΔ Μπάμπη Παπαδημητρίο ο οποίος χαρακτήρισε…. ψευτοπροβλήματα τις καταγγελίες για διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ προκαλώντας την οργή των νοσοκομειακών γιατρών

«Θα εξαντλήσουμε κάθε μέσο για να πέσει στο κενό η χυδαία σκόπιμη συκοφάντηση των νοσοκομειακών γιατρών και η άρνηση της επιστήμης» ανέφερε απαντώντας στον βουλευτή η ΟΕΝΓΕ.

Η πίεση στο ΕΣΥ συνεχίζεται με τις εφημερίες να γίνονται όλο και πιο δύσκολες και τα νοσοκομεία να παραδίδονται και πάλι στον κορωνοιό. Ο Γολγοθάς για χιλιάδες ασθενείς μοιάζει πλέον ατελείωτος.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 25/11/2021