Πολιτισμός

Θύελλα αντιδράσεων για τον Άρη Σερβετάλη

24.11.2021 | 17:02 Eνσωμάτωση

Δύο μέρες μετά την θύελλα αντιδράσεων που προκλήθηκε από την απόφαση του Άρη Σερβετάλη, να αποχωρήσει από την παράσταση ρινόκερος, καθώς δεν ήθελε να παίζει μόνο για εμβολιασμένους θεατές, ο ηθοποιός με μια μακροσκελή ανάρτηση του στα social media κάνει λόγο για «πιστοποιημένο νταντάνιασμα» ανθρώπων, προκαλώντας νέες αντιδράσεις.

Ο Άρης Σερβετάλης απάντησε με ανάρτησή του στα social media σχετικά με την θύελλα αντιδράσεων που προέκυψε έπειτα από την απόφασή του να αποχωρήσει από την παράσταση «Ρινόκερος», καθώς δεν ήθελε να παίζει μόνο για εμβολιασμένους θεατές, ο ηθοποιός με μια μακροσκελή ανάρτηση του στα σόσιαλ μίντια κάνει λόγο για «πιστοποιημένο νταντάνιασμα» ανθρώπων, προκαλώντας νέες αντιδράσεις.

«Αδυνατώ να μετέχω σε ένα ‘πιστοποιημένο’ ντάνιασμα ανθρώπων. Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και έχει δημιουργηθεί από τον Θεό με την ελευθερία ακόμη και να τον αρνηθεί. Δεν είμαστε αγέλη. Είμαστε άνθρωποι που αγωνιζόμαστε να φανερώσουμε το πρόσωπό μας», δήλωσε ο Άρης Σερβετάλης.

Άμεση ήταν ή αντίδραση του Πρόεδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιο Εξαδάχτυλο, που απαντώντας στον γνωστό ηθοποιό, περίεγραψε την δραματική εικόνα που επικρατεί στις ΜΕΘ από «νταντάνιασμα» ασθενών κορωνοϊού που αγωνίζονται να κρατηθούν στη ζωή.

Πριν από ένα χρόνο, ο Άρης Σερβετάλης είχε εκφράσει τις απόψεις του για εμβολίου, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι είναι επιφυλακτικός απέναντι στους σωτήρες.

«Είμαι πολύ επιφυλακτικός, επειδή διαφημίζεται σαν σωτήρας και νομίζω πως θα είμαι από τους τελευταίους που θα το κάνουν», σημείωσε ο κ. Σερβετάλης.

Ανάμεσα στους ηθοποιούς που καταδίκασαν την απόφαση, αλλά και τις δηλώσεις του Άρη Σερβετάλη, ήταν ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την στάση και δηλώνοντας υπέρμαχος των εμβολίων.

«Αλλιώς θα κλείναμε όλοι τα θέατρα μας σε μία μέρα αδιαθεσίας θα λέγαμε «δεν είμαι καλά, να φύγει το κοινό, φύγετε οι ηθοποιοί, δεν μου αρέσει αυτό που κάνω». Το θεωρώ τελείως απαράδεκτο και σας ομολογώ ότι εγώ θα κάνω και το τρίτο εμβόλιο και περιμένω και το τέταρτο, αν βγει. Πραγματικά πρέπει να σωθούμε από αυτή τη μάστιγα. Δεν έχει δικαίωμα κανείς για κανένα λόγο να κλείνει ένα θέατρο επειδή απλά δεν θέλει να εμβολιαστεί ή απλά δεν θέλει να μπαίνουν ανεμβολίαστοι. Αν επιτρέψουμε να μπουν ανεμβολίαστοι, να είστε σίγουροι ότι δεν θα έρθουν οι εμβολιασμένοι», σχολίασε ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης.

Η θεατρική παραγωγός Βάσια Παναγοπούλου, που συνεργάζεται μόνο με εμβολιασμένους στις παραστάσεις της, ανέφερε ότι έχει μερίδιο ευθύνης και η παραγωγή.

«Δεν συμφωνώ με την απόφαση που πήρε ο κύριος Σερβετάλης, αλλά δεν μπορώ και να τον κρίνω από τη στιγμή που εγκαίρως, ως όφειλε, είχε ενημερώσει την παραγωγή. Από εκεί και πέρα, εγώ σαν επιχείρηση έχω δηλώσει ότι ναι, πριν γίνει κάποια πρόσληψη εδώ, το πρώτο που ρωτάω, είναι αν κάποιος είναι εμβολιασμένος, δυστυχώς. Είμαστε υποχρεωμένοι να διαφυλάξουμε και την υγεία του κοινού που έρχεται να μας δει, αλλά και την προσωπική μας υγεία», ανέφερε Βάσια Παναγοπούλου, Θεατρική Παραγωγός – Ηθοποιός.

Ο Άρης Σερβετάλης είχε ενημερώσει την παραγωγή από το καλοκαίρι ότι θα αποχωρήσει σε περίπτωση που τα μέτρα κατά του κορωνοϊου θα επέτρεπαν την είσοδο στα θέατρα μόνο για τους εμβολιασμένους.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 24/11/2021