Κόσμος

Κορωνοϊός – Η Γερμανία «πνίγεται» στους ασθενείς – Γεμάτα νεκροτομεία στη Ρουμανία

24.11.2021 | 18:15 Eνσωμάτωση

Σοροί στοιβάζονται στα νεκροτομεία. Οι χώροι των νοσοκομείων δεν επαρκούν. Είναι το τραγικό αποτέλεσμα των εικόνων που έκαναν τον γύρο του κόσμου πριν μερικές εβδομάδες όταν ασθενείς περιθάλπτονται με μπουκάλες οξυγόνου στα πάρκινγκ των νοσοκομείων μέσα στα ίδια τους τα αυτοκίνητα.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της Γερμανίας δεν προλαβαίνουν να διασωληνώνουν ασθενείς. Οι περισσότεροι ανεμβολίαστοι και μεγάλο ποσοστό αυτών νέοι άνθρωποι.

«Τις τελευταίες μέρες, βλέπουμε όλο και πιο νέους να έρχονται στην κλινική μας με σοβαρά συμπτώματα κορωνοϊού», δήλωσε ο Κριστόφ Σπίνερ, λοιμωξιολόγος Πανεπιστημιακού νοσοκομείου.

Μεταφορά ασθενων από χώρα σε χώρα

Η ομάδας διαχείρισης της πανδημίας συναντήθηκε ξανα και συμπέρανε ότι τα μέτρα που έχουν επιβληθεί δεν ακολουθουνται. Η Ολλανδία βρίσκεται υπό μερικό Lockdown ήδη εδώ και μια εβδομάδα όμως η κατάσταση δεν βελτιώνεται.

Η χώρα μετρά 23.000 κρούσματα την ημέρα και τα νοσοκομεία έχουν ήδη ξεκινήσει τη μεταφορά ασθενών σε άλλες χώρες που διαθέτουν διαθέσιμες κλίνες.

Lockdown και στη Γαλλία

Μετά την την Αυστρία που έχει επιβάλλει καθολικό lockdown,την Γερμανία που έχει επιβάλλει πολύ σκληρά μέτρα την Ιταλία με τα τοπικά lockdown, ήρθε η σειρά της Γαλλίας.

Αύριο Πέμπτη αναμένεται η ανακοίνωση περιοριστικών μέτρων καθώς η αύξηση των κρουσμάτων τρόμαξε την κυβέρνηση του Μακρόν.

Είναι η τεράστια αύξηση των κρουσμάτων που μας δείχνει οτι βρισκόμαστε στη μέση του πέμπτου κύματος της πανδημίας.

Το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν πάνω από 30.000 κρούσματα όταν ο μέσος όρος ημερήσιων κρουσμάτων στη χώρα ήταν 18.500.

4000 Ευρωπαίοι πεθαίνουν την ημέρα

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, καθώς 4000 Ευρωπαίοι πεθαίνουν κάθε μέρα από τον ιό.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 24/11/2021