Πολιτισμός

Σε απόγνωση οι Τούρκοι από την κατρακύλα της λίρας

24.11.2021 | 17:52 Eνσωμάτωση

Ουρές σχηματίζονται έξω από τα ανταλλακτήρια του δολαρίου και του ευρώ. Οι Τούρκοι έσπευσαν να αγοράσουν ξένα νομίσματα για να προστατεύουν τις οικονομίες τους αφού πέντε μόλις λεπτά από τις δηλώσεις Ερντογάν η τουρκική λίρα κατρακύλησε και πάλι. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι για την ελεύθερη πτώση της λίρας ευθύνονται οι ξένες δυνάμεις.

Η ισοτιμία του τουρκικού νομίσματος βυθίστηκε στο επίπεδο των 12,49 λιρών ανά δολάριο μετά από αλλεπάλληλα πτωτικά ρεκόρ στις τελευταίες 11 συνεδριάσεις.

Έχει χάσει το 40% της αξίας της φέτος, με την πτώση της από την αρχή της περασμένης εβδομάδας να φθάνει το 20%. Την ίδια στιγμή, αρκετοί είναι οι πολίτες που κατέβηκαν στους δρόμους ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης.

Γι’ αυτόν τον λόγο έχει τεθεί ένα όριο στις αγορές: Δύο πακέτα από κάθε προϊόν, καθώς και οι εισαγωγείς δεν ξέρουν τι θα πληρώσουν για να τα αγοράσουν.

Χαός στις αγορές της Τουρκίας

Με δελτίο:

Καφές

Ζάχαρη

Λάδι

Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Με άλλα λόγια οι πλούσιοι επωφελούνται από την οικονομική κρίση.Ο υπόλοιπος κόσμος πεινάει.Τώρα είναι γεμάτος ο δρόμους από ζητιάνους.

Ελλείψεις

Εισαγόμενα φάρμακα

Αντιβιοτικά για παιδιά

Χάπια χοληστερίνης

Τρίζει η καρέκλα του Ερντογάν

Σε αχαρτογράφητα νερά η Τουρκία με τη λίρα να κατρακυλά ανεξέλεγκτα. Μοιάζει σαν η χώρα να κινείται σαν ένα αυτοκίνητο χωρίς φρένα.

Με σφοδρότητα επιτίθεται στον Ερντογάν η αντιπολίτευση. Ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος μάλιστα έθεσε την Ελλάδα στο επίκεντρο της κριτικής του.

«Μέχρι χθες έλεγαν από την κυβέρνηση: «Στην εξαθλίωση η Ελλάδα. Καταστράφηκε. Η Ελλάδα χρεοκόπησε». Ο βασικός μισθός στην Ελλάδα είναι 2,7 φορές μεγαλύτερος από ό,τι στην Τουρκία. Δηλαδή σχεδόν τριπλάσιος. Ποιος ζει στην εξαθλίωση; Ποιος ζει στην εξαθλίωση;», ανέφερε ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού κόμματος, Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου.

Ο Τούρκος πρόεδρος δεν φαίνεται διατεθειμένος να στρίψει το τιμόνι,20 μήνες πριν τις προγραμματισμένες εκλογές. Είναι ο μόνος που δε βλέπει ότι το πλοίο θα προσκρούσει πάνω στον βράχο.

Σταμάτησαν οι πωλήσεις – Ενέσεις για την οικονομία επιχειρεί ο Ερντογάν

Στην Τουρκία σταμάτησαν οι πωλήσεις σε λιπάσματα, αυτοκίνητα και ηλεκτρικές συσκευές.

Ο βασικός μισθός στην Τουρκία πλέον είναι ο μισός από αυτά που υποσχόταν ο Τούρκος πρόεδρος, είναι περίπου στα 200 ευρώ. Οι διαδηλωτές βγήκαν με τις  «κατσαρόλες», οι οποίες μάλιστα ήταν κάποτε και αυτές που τον έφεραν στην εξουσία.

Αυτή την ώρα ο Τούρκος πρόεδρος, είναι σε συνάντηση με τον υπουργό Βιομηχανίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, βάζοντας νερό στο κρασί του σχετικά με την Λιβύη και θέλοντας να πετύχει μία οικονομική συμφωνία, ούτως ώστε να πάρει μία «ανάσα» η τούρκικη οικονομία.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 24/11/2021