Ελλάδα

Κορωνοϊός – «Κήρυγμα» κατά του εμβολίου – «Είμαι ελεύθερος να μην κάνω το εμβόλιο» δηλώνει ο ιερέας

24.11.2021 | 17:42 Eνσωμάτωση

Τις καταγγελίες πιστών για τα όσα συμβαίνουν στην εκκλησία του Αγίου Σάββα στην Ιερά Οδό, συμπληρώνουν αυτά τα φυλλάδια που μοιράστηκαν πρόσφατα από ένα γιατρό που βγήκε σε αναστολή στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης με αυθαίρετες οδηγίες σε περίπτωση που κάποιος νοσήσει και τα κηρύγματα του ιερέα που όπως θα δούμε δίνει το δικό του αγώνα για να μην εμβολιαστεί το ποίμνιό του.

Ο πατέρας Γεώργιος βάζει την κάμερα του Live News στην εκκλησία και δίνει τις δικές του απαντήσεις. Για τον γιατρό που προσκάλεσε να μιλήσει στους πιστούς, το έγγραφο που τους μοίρασε και τις καταγγελίες, που το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν…

«Είδα ένα χάος μέσα στην εκκλησία. Χωρίς μάσκες.  Ο παπάς πάντα να μιλάει κατά του κορωνοιού και δεν χρειάζεται εμβολιασμός», δήλωσε η  καταγγέλουσα στο LIVE NEWS.

O ιερέας μας λέει ότι είναι ανεμβολίαστος αλλά επιμένει ότι δεν προτρέπει κανέναν να μην εμβολιαστεί… Απλά όπως μας λέει συγκινημένος, πιστεύει ότι σε μια εκκλησία οι μάσκες και τα εμβόλια είναι περιττά…

«Εγώ δεν έχω κάνει εμβόλιο και το λέω ευθαρσώς. Δεν έχω κάνει εμβόλιο. Ο ναός είναι μικρός και έρχονται άνθρωποι που είναι το 90% του εκκλησιάσματος είναι το ίδιο κάθε Κυριακή. Δόξα το Θεό. Ούτε εγώ ούτε οι άνθρωποι έχουν νοσήσει»,  ανέφερε ο πατέρας Γεώργιος.

Όπως τονίζει πριν καταλήξει οριστικά για τα εμβόλια και το μονοπάτι που θα ακολουθήσει στην πανδημία έψαξε κι μίλησε με ανθρώπους που ξέρει και εμπιστεύεται…

«Με είχε πείσει ότι ναι κάτι ύποπτο υπάρχει», πρόσθεσε ο πατέρας Γεώργιος.

Πίσω από τα νέα κυβερνητικά μέτρα βλέπει ένα οργανωμένο σχέδιο με στόχο να κλείσουν οι εκκλησίες. Το ίδιο προφανώς και ο γιατρός που κάλεσε για τελευταία φορά πριν από 10 μέρες να μιλήσει σε πιστούς, που είχαν απορίες…

«Θα είναι η υγεία που θα φροντίσουμε να ξέρουμε τα πέντε πράγματα που πρέπει να κάνουμε για να είμαστε υγιείς. Και να μην χρειαζόμαστε την κάθε Παγώνη η οποία δεν μας εκπροσωπεί εμάς τους γιατρούς, έτυχε να ψηφιστεί από τους πέντε φίλους της επειδή κανένας γιατρός φυσικά δεν πήγε να ψηφίσει», ισχυρίστηκε Αλέξανδρος Βασάρας, νευρολόγος.

Ο γιατρός που βγήκε πρόσφατα σε αναστολή στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στην Θεσσαλονίκη, τάχθηκε κατά των εμβολίων και του απώτερου στόχου που είναι να γίνουμε πειραματόζωα…

«Ότι γίνεται στην Αμερική το ακολουθεί ο κόσμος. Ορισμένες φορές βέβαια έχουμε ξεπεράσει όπως έλεγε και η Παγώνη «για να τους ξεπεράσουμε τους Αμερικάνους και να είμαστε μπροστά. Από πότε μωρή Παγώνη θέλεις να είμαστε μπροστά εμείς; Σε ποιο πράγμα να είμαστε μπροστά; Έτσι γίνονται κάποια πειράματα», ανέφερε ο Αλέξανδρος Βασάρας.

Ο γιατρός όμως δεν έμεινε μόνο στα λόγια… Στα χέρια των πιστών κατέληξε αυτό το έγγραφο, το οποίο είναι γεμάτο συνταγές και συμβουλές σε περίπτωση που κάποιος νοσήσει. Από τη μια υπάρχουν φάρμακα ακόμα και αντιβιώσεις και στην πίσω σελίδα οδηγίες ακόμα και για τη διατροφή…

Δεν πίνουμε νερό, ελαχιστότατο, όταν τρώμε 20 λεπτά πριν και μετά πίνετε νερό όταν ζητήσει το σώμα σας. Όχι πριν το μισάωρο. Όχι άσπρο ψωμί και καλύτερα αποφεύγουμε τα λευκά αλεύρια. Προβιοτικά κατσικίσια προϊόντα. Όχι άλλα γαλακτοκομικά. Απαγορεύεται το χοιρινό.

«Την προηγούμενη εβδομάδα ήρθε ένας κύριος που είναι ότι είναι γιατρός και μας έλεγε ορισμένα πράγματα πως να προστατεύουμε αν έχουμε κορωνοϊό και έχουμε πυρετό» καταγγέλλουσα.

Για τον ιερέα της εκκλησίας πάντως ο συγκεκριμένος γιατρός είναι ψύχραιμος, συγκροτημένος και σε καμία περίπτωση, όπως μας λέει, φανατικός…

«Είναι συγκροτημένος και καθόλου φανατικός. Είπε αρκετά πράγματα μας είπε ότι το εμβόλιο ενέχει κινδύνους», δήλωσε ο πατέρας Γεώργιος.

O νευρολόγος του νοσοκομείου Παπαγεωργίου βγήκε σε αναστολή και όπως λέει σε κάθε του εμφάνιση δεν σκοπεύει με τίποτα να κάνει το εμβόλιο για να επιστρέψει.

«Θα μου πει κάποιος αυτή είναι η άποψη ενός γιατρού, ο οποίος είναι μέσα στο σύστημα το επίσημο και μπορεί και να είναι επικίνδυνο εγώ δεν μπορώ να κρίνω», πατέρας Γεώργιος.

Κάτι οι απόψεις του ιερέα και κάτι οι ομιλίες και τα φυλλάδια του νευρολόγου, έχουν δημιουργήσει μια κατάσταση μη ελεγχόμενη στην εκκλησία…

«Ο παπάς εξακολουθεί να μην θέλει να μπαίνουμε στην εκκλησία με μάσκες. Μας λέει δεν χρειάζεται να κάνουμε εμβόλια. Είμαστε καλυμμένοι αφού πάμε στην εκκλησία από το Θεό και την πίστη μας », σημείωσε η καταγγέλλουσα.

Η εκκλησία του Αγίου Σάββα παραμένει ανοιχτή με τους κανόνες και τα θέλω του ιερέα της, που το πρωί μας αποχαιρέτησε σίγουρος, ότι ακολουθεί τη σωστή συνταγή.

Σε αντιπαράθεση ήρθε ο Νίκος Ευαγγελάτος και ο πατέρας Γεώργιος, ιερέας «Αγίου Σάββα» για το θέμα των εμβολιασμών, τη στιγμή που η Ιερά Σύνοδος και η επιστημονική κοινότητα είναι υπέρμαχοι των εμβολίων, μεμονωμένοι ιερείς έχουν αντίθετες απόψεις.

«Εγώ δεν υποδεικνύω σε κανέναν τίποτα. Ο ναός είναι ανοιχτός και μπαίνει όποιος θέλει, όπως θέλει», τόνισε ο πατέρας Γεώργιος.

«Είμαι ελεύθερος να μην κάνω το εμβόλιο», πρόσθεσε.

Ο ιερέας ξεκαθάρισε όπως ο γιατρός δεν μίλησε μέσα στο ναό, άλλα στο αρχονταρίκι ξεκαθάρισε ο ιερέας και δεν χρειάζεται άδεια για αυτό.

«Θέλω να ακούγονται όλες οι απόψεις», τόνισε ο πατέρας Γεώργιος, ενώ εξέφρασε την πρόθεση του να προσκαλέσει στο ναό και άλλους ιατρούς που στηρίζουν τα εμβόλια.

«Ως ιερέας απευθύνομαι στη συνείδηση», ισχυρίστηκε ο ιερέας και αρνήθηκε πως προσπαθεί να πείσει το ποίμνιο του να μην κάνει το εμβόλιο.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 24/11/2021