Ελλάδα

Κορωνοϊός – Οικογενειακή τραγωδία στο Δομοκό, στην εντατική μια 45χρονη και ο 50χρονος σύζυγός της

23.11.2021 | 16:54 Eνσωμάτωση

Μία απίστευτη οικογενειακή τραγωδία εκτυλίσσεται στον Δομοκό με ένα ζευγάρι να βρίσκεται διασωληνωμένο με κορωνοϊό και τα δύο ανήλικα παιδιά τους να μένουν με τη γιαγιά.

«Είναι η κόρη μου και ο γαμπρός μου. Τώρα θα είναι 20 μέρες περίπου (στο νοσοκομείο). Αποφεύγουμε να μιλάμε μπροστά στα παιδιά. Ο μεγάλος (12χρονος) καταλαβαίνει καλύτερα. Κάπου τον βλέπω στεναχωρημένο» ανέφερε η μητέρα της 45χρονης.

Η 45χρονη κόρη της χρειάστηκε να διακομιστεί σε νοσοκομείο της Αθήνας καθώς δεν υπήρχε ελεύθερο κρεβάτι στην εντατική της Λαμίας εκεί όπου παραμένει διασωληνωμένος ο 50χρονος σύζυγος της.

«Έπαιρναν κορτιζόνη μέχρι και οξυγόνο πήραν στο σπίτι αλλά κάποια στιγμή έφτασαν στο αμήν. Δεν μπορούσε να πάρει ανάσα και ήρθε ασθενοφόρο από το κέντρο υγείας Δομοκού και την πήγε στη Λαμία. Και ο γαμπρός μου είχε βέβαια αλλεργικό άσθμα γι’ αυτό είναι και πιο σοβαρά. Τον έχουν στη Λαμία διασωληνωμένο» συμπλήρωσε.

«Το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου»

Τόσο η 45χρονη όσο και ο 50χρονος αρνούνταν κατηγορηματικά να εμβολιαστούν.

«Δεν ήθελαν να κάνουν το εμβόλιο. Γιατί αν είχαν κάνει το εμβόλιο πιστεύω θα ήταν καλύτερα. Ενώ εγώ έχω εμβολιαστεί και τις δύο δόσεις και περιμένω την 3η τώρα. Φοβόντουσαν ότι θα είχε παρενέργειες αργότερα και κάτι τέτοια. Τώρα είναι καλύτερα; Δεν έχουν παρενέργειες… Άσε με θα τρελαθώ» πρόσθεσε η μητέρα της 45χρονης.

Σε καθημερινή βάση η μητέρα της 45χρονης προσπαθούσε να τους μεταπείσει. Εκείνοι όμως ήταν ανένδοτοι. «Την έτρωγα την κόρη μου από την γκρίνια. Κάθε φορά μου άλλαζε κουβέντα και γέλαγε. «Κάντε το εμβόλιο παιδάκι μου. Κάντε το εμβόλιο. Ο Νίκος λέω έχει και το πρόβλημα, το αλλεργικό άσθμα. Δεν ακούγανε, δεν ακούγανε» υπογράμμισε.

Συγκλονίζει η τελευταία φράση που της είπε ο γαμπρός της λίγο πριν φύγει με ασθενόφορο για το Πέτρινο. «Μετά όταν αρρώστησε ο γαμπρός μου πριν πάει Λαμία, όταν ήρθε το ασθενοφόρο λέει το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου. Έτσι ακριβώς είπε “το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου”».

«Σάββατο θα έκανε το εμβόλιο, Πέμπτη νόσησε»

Ένας 40χρονος Βολιώτης άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο της Χαλκίδας. Είχε αποφασίσει να κάνει το εμβόλιο αλλά τον πρόλαβε ο κορωνοϊός.

«Σάββατο ήταν να κάνει το εμβόλιο, την Πέμπτη αρρώστησε από το covid. Tον πρόλαβε δηλαδή ο ιός. Δεν ήταν αρνητής, είχαν κρατήσει ημερομηνία για Σάββατο να κάνει μαζί με την γυναίκα του γιατί η γυναίκα του θήλαζε, έκανε το μωρό. Και δεν πρόλαβε…» ανέφερε ο πεθερός του 40χρονου.

Νοσηλεύτηκε όλη η οικογένεια. Σοκάρει το γεγονός πως την ώρα που η σύζυγος και το τριών μηνών βρέφος έπαιρναν εξιτήριο, ο 40χρονος Βολιώτης έκανε εισαγωγή στο νοσοκομείο του Βόλου για να δώσει τη δική του μάχη.

«Νόσησε και αυτή, το ξεπέρασαν όμως μαζί με το μωρό και το μωρό είχε νοσήσει. Νοσηλεύτηκαν δύο μέρες στο νοσοκομείο. Και την ημέρα που γύρισε η γυναίκα του με το μωρό στο σπίτι, είχε εισαχθεί αυτός εδώ στο νοσοκομείο του Βόλου. Η γυναίκα του ερχόταν από τη Λάρισα στο σπίτι με το μωρό και αυτός πήγαινε στο νοσοκομείο του Βόλου το ίδιο απόγευμα» συμπλήρωσε.

Τον περασμένο Αύγουστο έγινε για πρώτη φορά πατέρας. Ετοιμαζόταν για τη βάπτιση του παιδιού του αλλά ο κορωνοϊός είχε άλλα σχέδια.

«Διασωληνώθηκε μετά από 1 εβδομάδα και μετά τη διασωλήνωση μέσα σε δύο μέρες, τρεις τον έστειλαν στη Χαλκίδα γιατί δεν υπήρχε κρεβάτι ΜΕΘ. Η Χαλκίδα είχε μια ΜΕΘ και μέσα σε 5 μέρες τελείωσε…» πρόσθεσε.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 23/11/2021