Ελλάδα

Τρίκαλα – Ελεύθερος υπό όρους ο αστυνομικός που κατηγορείται για ασέλγεια στην 4χρονη κόρη του

22.11.2021 | 07:03 Eνσωμάτωση

Αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 29χρονος αστυνομικός στα Τρίκαλα, ο οποίος συνελήθη κατηγορούμενος από την εν διαστάσει σύζυγό του για ασέλγεια σε βάρος της τετράχρονης κόρης τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπεράσπιση επέμεινε για εφαρμογή του Άρθρου 227 του Ποινικού Κώδικα και δικαιώθηκε. Το εν λόγω άρθρο προβλέπει ξεκάθαρα πώς πρέπει να λαμβάνονται οι καταθέσεις ανηλίκων: Κατάθεση της ανήλικης, στη συγκεκριμένη περίπτωση, σε ουδέτερο χώρο που να μην παραπέμπει σε αστυνομία, δικαστήρια κλπ., από ειδική παιδοψυχίατρο και με καταγραφή του συνόλου αυτής από βίντεο.

Αυτό συνέβη το μεσημέρι της Τετάρτης, με τη νεότερη κατάθεση της 4χρονης – μέσα από παιχνίδια, ζωγραφιές και συζήτηση – που διήρκησε σχεδόν μία ώρα και 20 λεπτά και, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να άλλαξε βασικές αναφορές της από την πρώτη κατάθεση, που είχε δώσει σε αστυνομικούς και παιδοψυχολόγο και είχαν οδηγήσει στη σύλληψη του 29χρονου αστυνομικού.

Ο πατέρας της 4χρονης αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους (παρουσία στο Αστυνομικό Τμήμα κάθε 1η και 15η του μήνα, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, συναντήσεις με το παιδί παρουσία κοινωνικού λειτουργού), ενώ αναμένεται να καταθέσει έφεση για άρση και αυτής της απόφασης μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 22/11/2021