Αθλητικά

Συγκλονίζει το γαλλικό ποδόσφαιρο η οπαδική βία

22.11.2021 | 20:42 Eνσωμάτωση

Ο κύκλος της βίας στο ποδόσφαιρο της Γαλλίας δυστυχώς δεν έχει όρια. Η διακοπή του Λιόν -Μαρσέϊγ οδήγησε τον υφυπουργό αθλητισμού να δηλώσει πως η παρούσα κατάσταση δεν μπορεί καν να εγγυηθεί την επιβίωση του ποδοσφαίρου στη χώρα.

Οπαδός της Λιόν σημαδεύει με ένα γεμάτο μπουκάλι τον Ντμίτρι Παγέτ της Μαρσέιγ κι αυτός πέφτει στο έδαφος σφαδάζοντας. Οι δύο ομάδες αποσύρονται στα αποδυτήρια και μετά από διαβουλεύσεις διάρκειας δύο ωρών ο αγώνας διακόπτεται οριστικά. Ο κύκλος βίας που έχει ανοίξει στο γαλλικό ποδόσφαιρο από την αρχή της σεζόν, δεν λέει να κλείσει.«Όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι στην παρούσα φάση διακυβεύεται η επιβίωση του γαλλικού ποδοσφαίρου, το οικονομικό μοντέλο του», δήλωσε η Ροξάνα Μαρατσινεάνου, υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας.

Ο δράστης συνελήφθη από την αστυνομία, αφού λίγο νωρίτερα ο αρχηγός των οργανωμένων οπαδών της Λιόν είχε φροντίσει να του εξηγήσει με ένα χαστούκι τι λάθος έκανε.

«Είναι ένα άτομο που δεν είχε καμία δουλειά εδώ, γιατί δεν είναι καν μέλος των συνδέσμων των οργανωμένων οπαδών μας. Είναι μόνος του», είπε ο Ζαν Μισέλ Ολάς, πρόεδρος της Λιόν.

Ο τραυματισμός του Παγέτ δεν ήταν σοβαρός, ωστόσο η Μαρσέιγ αρνήθηκε επίμονα να συναινέσει στη συνέχιση του αγώνα.

Αναμένονται οι αποφάσεις της πειθαρχικής επιτροπής της λίγκας για την τύχη του αγώνα και την πιθανή τιμωρία της έδρας της Λιόν.

Videos & Απoσπάσματα από Αθλητικές Ειδήσεις - 22/11/2021