Υγεία

Πρακτικές συμβουλές – Τι πρέπει να κάνουμε & τι να αποφύγουμε για να ξεπεράσουμε μια ίωση

21.11.2021 | 09:42 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας» μίλησε η παθολόγος Ελένη Λεβέντη, η οποία έδωσε πρακτικές συμβουλές για όλα όσα πρέπει, αλλά και όλα όσα δεν πρέπει, να κάνουμε προκειμένου να ξεπεράσουμε μία ίωση.

«Τα βασικά συμπτώματα μιας ίωσης είναι ο πόνος στο λαιμό, η καταρροή, η ρινική συμφόρηση, ο πονοκέφαλος, ο πυρετός, ο βήχας, ο πόνος στους μυς και τις αρθρώσεις. Πρέπει να κάνουμε και τεστ για κορωνοϊό στην περίοδο που διανύουμε», είπε η κ. Λεβέντη.

«Απαγορεύεται η λήψη αντιβίωσης. Στους ιούς η αντιβίωση δεν έχει καμία επίδραση. Το αλκοόλ δε βοηθάει καθόλου, αφυδατώνει τον οργανισμό, και πρέπει να το αποφεύγουμε. Το τσιγάρο επιβαρύνει το αναπνευστικό», εξήγησε η ίδια.

Τα «ναι»: Αποσυμφορητικό σπρέι, γαργάρες για τον λαιμό, σιρόπι για τον βήχα, εισπνοές με ευκάλυπτο (για την λαρυγγίτιδα), παρακεταμόλη και αντιφλεγμονώδη, κομπρέσες (και μπάνιο χλιαρό για να πέσει η θερμοκρασία), κοτόσουπα, νερό.

Επίσης στα «ναι» περιλαμβάνονται ο καλός ύπνος, η ξεκούραση γενικότερα, και η παραμονή στο σπίτι για τουλάχιστον 3 μέρες.

Videos & Απoσπάσματα από Όλα για τη Ζωή μας - 21/11/2021