Ελλάδα

Νέα μέτρα – «Μίνι» lockdown για ανεμβολίαστους – Τέλος θέατρα, γυμναστήρια, σινεμά & μουσεία

19.11.2021 | 12:54 Eνσωμάτωση

«Μίνι» lockdown για ανεμβολίαστους, ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επεκτείνοντας τα μέτρα περιορισμού για τους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί και σε άλλους κλειστούς χώρους.

Στοπ στην είσοδο ενήλικων ανεμβολίαστων μπαίνει από την επόμενη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου στα θέατρα, τα σινεμά, τα γυμναστήρια και τα μουσεία, όπου δεν ισχύει πλέον η επίδειξη αρνητικού τεστ.

Από το μέτρο εξαιρούνται τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία το λιανεμπόριο και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Στις εκκλησίες οι πιστοί που δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό εργαστηριακό τεστ.

Για τους πολίτες άνω των 60 το πιστοποιητικό εμβολιασμού, παύει να ισχύει 7 μήνες μετά την έκδοσή του, συνεπώς θα πρέπει να προχωρήσουν στη χορήγηση της τρίτης δόσης προκειμένου να το ανανεώσουν.

Για τους ανήλικους 4 έως 17 ετών επιτρέπεται η είσοδος στους ανοιχτούς χώρους εστίασης, στους κλειστούς χώρους εστίασης, στα θέατρα, τους κινηματογράφους, στα μουσεία, τα γυμναστήρια και τα γήπεδα, με επίδειξη αρνητικού self-test.

Από τη Δευτέρα, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα ΜΜΜ η άφιξη των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα γίνεται από τις 7.00 έως τις 9.30, ενώ τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 10:00 έως τις 21:00.

Σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμού για την τρίτη δόση για τα άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών που έχουν συμπληρώσει 5,5 μήνες από τη δεύτερη δόση. Η αναμνηστική δόση για όσους εμβολιάστηκαν με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson μπορεί να γίνει δυο μήνες μετά τον εμβολιασμό.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 19/11/2021