Ελλάδα

Κορωνοϊός – Αδιανόητος συνωστισμός στα λεωφορεία

18.11.2021 | 16:39 Eνσωμάτωση

Συνωστισμός επικράτησε σήμερα στα στα λεωφορεία σήμερα, με τις εικόνες να προκαλούν ανησυχία.

Αυτή η εικόνα είναι ο ορισμός της λέξης συνωστισμός. Μετά βίας κλείνει μόνο το ένα φύλλο της πόρτας, κανείς δεν κατεβαίνει, ο οδηγός ξαναπροσπαθεί μπας και κλείσει η πόρτα. Με φόντο το δρομολόγιο του συνωστισμού οι επιβάτες που έμειναν από έξω ξεσπούν.

Βγήκε το ΦΕΚ της επίταξης

Την ίδια ώρα δημοσιεύτηκε αυτό το ΦΕΚ για την επίταξη των υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών που θα κληθούν να καλύψουν τα μεγάλα κενά στα νοσοκομεία της χώρας. Πρόκειται για ειδικότητες παθολόγων, πνευμονολόγων και γενικών ιατρών.

Κάλεσμα να δώσουν το παρών στον εμβολιαστικό αγώνα θα απευθύνει σε λίγη ώρα στους πολίτες και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το διάγγελμα είναι μέρος της προσπάθειας να αναχαιτιστεί η [πανδημία χωρίς αυστηρότερα μέτρα όμως θα γίνει σαφές πως θα έχουμε γιορτές δύο ταχυτήτων και όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, τα Χριστούγεννα θα χρειαστεί να γιορτάσουν σπίτι, αποκλεισμένοι από τη διασκέδαση.

Παράλληλα θα γίνει σαφές ότι η Ελλάδα βλέπει θετικά το «Γαλλικό μοντέλο» που συνδέει το Green Pass με την 3η δόση για τους άνω των 65 .

Γιορτές δυο ταχυτήτων

Αποκλεισμένοι από την διασκέδαση οι ανεμβολίαστοι

Θετική ψήφος στο «γαλλικό μοντέλο»

Green pass με αναμνηστική δόση στους άνω των 65

Στόχος οι εμβολιασμένοι χωρίς τρίτη δόση

Έρχεται το πέμπτο κύμα και στόχος του είναι όσοι εμβολιασμένοι δεν κάνουν την Τρίτη δόση θα τονίσει ο καθηγητής Γεροτζιάφας, προειδοποιώντας για νέα πίεση στο ΕΣΥ.

Κάλεσμα να δώσουν το παρών στον εμβολιαστικό αγώνα θα απευθύνει σε λίγη ώρα στους πολίτες.

Η κυβέρνηση από την άλλη που βλέπει τους επιστήμονες να χτυπούν καμπανάκι κινδύνου ανοίγει την πλατφόρμα για να σπεύσουν οι εμβολιασμένοι να κάνουν την τρίτη δόση.

«Από αύριο όσοι έχουν συμπληρώσει τους 5,5 μήνες από τη δεύτερη δόση ή την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους για να κλείσουν ραντεβού», τόνισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Στους νοσοκομειακούς γιατρούς η πρόβλεψη για πέμπτο κύμα προκαλεί σοκ, οι ΜΕΘ στα περισσότερα νοσοκομεία είναι ήδη γεμάτες και στήνονται πρόχειρες στα χειρουργεία. Ο αριθμός νεκρών αναμένεται να αυξηθεί δραματικά.

Και όλα αυτά την ώρα που και η τελευταία γραμμή άμυνας, η Αττική με ελάχιστες διαθέσιμες κλίνες ετοιμάζεται να πέσει, το ιικό φορτίο καλπάζει.

Στην Αττική η πληρότητα στις ΜΕΘ είναι ήδη στο 85% ενώ η Βόρεια Ελλάδα σταθερά είναι στις καλύτερες περιπτώσεις στο 90%.Στην Θεσσαλονίκη οι εφημερίες κλείνουν σταθερά με διασωληνώσεις ασθενών εκτός ΜΕΘ.

Στο «κόκκινο» η πληρότητα στις ΜΕΘ

85% στην Αττική

90% στην Θεσσαλονίκη

Και η προσέλευση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης αυξάνεται με εφιαλτικούς ρυθμούς.  «Σχεδόν τριπλάσιες οι εισαγωγές σε σύγκριση με πριν 2-3 εβδομάδες», δήλωσε ο Θανάσης Σιούλης, μέλος του ΔΣ της ενιθ – εκπρόσωπος των νοσοκομειακών γιατρών στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Η δραματική πίεση οδηγεί σε απώλειες, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ σοκάρει, ασθενείς πάνε στα νοσοκομεία, επιστρέφουν σπίτι και μετά όταν ξαναπάνε στο ΕΣΥ είναι σε μη αναστρέψιμη κατάσταση.

Ενδεικτική της πίεσης είναι οι αριθμοί που καταγράφονται στο νοσοκομείο «Σωτηρία» με διαθέσιμες 3 κλίνες ΜΕΘ στον «Ευαγγελισμό» με 4 κλίνες ΜΕΘ, στο «Αττικό» με 3 ενώ γεμάτες είναι όλες οι ΜΕΘ στο «Θριάσιο» όπως και οι απλές κλίνες.

Στα όρια τους τα μεγαλύτερα νοσοκομεία

ΣΩΤΗΡΙΑ : 3 διαθέσιμες ΜΕΘ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ: 4 διαθέσιμες ΜΕΘ

ΑΤΤΙΚΟΝ: 3 διαθέσιμες ΜΕΘ

ΘΡΙΑΣΙΟ : Καμία διαθέσιμη ΜΕΘ

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 18/11/2021