Υγεία

«Σαρώνει» όλη τη χώρα ο κορωνοϊός – Εφιαλτική η κατάσταση στα νοσοκομεία, διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

17.11.2021 | 13:04 Eνσωμάτωση

Δραματική χαρακτηρίζουν οι γιατροί την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα με τον κορωνοϊό, με τις μολύνσεις να εκτοξεύονται για άλλη μια φορά πάνω από τις 8.000. Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του Νίκου Καπραβέλου που λέει πως οι νεκροθάλαμοι στα νοσοκομεία έχουν γεμίσει.

Νέο άλμα ξανά με 8.129 κρούσματα κορωνοϊού, ενώ ξεπέρασαν τις 2.000 οι νέες μολύνσεις στην Αττική.

80 θάνατοι μέσα σε μία ημέρα, 547 οι διασωληνωμένοι, και 442 οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας.

Οι ειδικοί προτείνουν αυστηρότερα μέτρα για τους μη εμβολιασμένους πολίτες προκειμένου να αναχαιτιστεί το πανδημικό κύμα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Αλκιβιάδη Βατόπουλο ο ρυθμός εμβολιασμού τις τελευταίες μέρες έχει αυξηθεί, ωστόσο το αποτέλεσμα αυτό θα φανεί μετά από αρκετό καιρό.

«Πεθαίνουν πριν προλάβουν να μπουν σε ΜΕΘ»

Εφιαλτική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας, με τους γιατρούς και τους ασθενείς να βιώνουν συνθήκες που θυμίζουν πόλεμο.

Στη Θεσσαλονίκη, η εφημερία στο Παπανικολάου ολοκληρώθηκε με 45 εισαγωγές και γεμάτες και τις 36 κλίνες ΜΕΘ, ενώ η εφημερία στο ΑΧΕΠΑ αρχίζει με 6 ασθενείς διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ.

Η πίεση στα νοσοκομεία της χώρας θα ενταθεί τις επόμενες εβδομάδες, εκτιμούν οι ειδικοί, με τα νοσοκομεία να είναι ήδη γεμάτα, και τους γιατρούς και νοσηλευτές να έχουν εξαντλήσει τις δυνάμεις τους.

«Μάχη» στις εφημερίες των νοσοκομείων

Για άλλη μία ημέρα το σύστημα υγείας πιέζεται. Η εφημερία στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός ήταν δύσκολη, καθώς οι περισσότερες κλίνες ΜΕΘ ήταν κατειλημμένες.

Στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης οι εφημερίες ξεκινούν με πληρότητες. Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου νοσηλεύονται 14 άτομα εκτός ΜΕΘ.

Στην Πάτρα σημειώθηκε αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων και αύξηση του ιικού φορτίου κατά 97%, το οποίο αποτυπώνεται και στις νοσηλείες στα νοσοκομεία της πόλης.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 17/11/2021