Ελλάδα

ΗΣΑΠ – Αναπάντητα ερωτήματα για το δυστύχημα – Οδύνη για τον θάνατο του εργαζομένου

16.11.2021 | 17:29 Eνσωμάτωση

Τις εικόνες στο σημείο του δυστυχήματος στις γραμμές του ΗΣΑΠ διαδέχεται η θλίψη για τον άτυχο εργοδηγό που σκοτώθηκε.

Λίγα λεπτά μετά τη σύγκρουση της ειδικής μηχανής για τη λείανση των γραμμών με τρένο που τοποθετήθηκε για να ανακόψει την ανεξέλεγκτη πορεία της, τα συνεργεία προσπαθούν να απομακρύνουν τα συντρίμμια, με τους διασώστες να έχουν απεγκλωβίσει τρεις υπαλλήλους.

Για τον έναν, όπως διαπιστώθηκε, ήταν ήδη αργά.

Το χρονικό

Το δυστύχημα σημειώθηκε πέντε λεπτά μετά τις 04.00 τα ξημερώματα. Η ειδική μηχανή που είχε ξεκινήσει από την Κηφισιά παρουσίασε βλάβη στα φρένα και άρχισε να κινείται με ταχύτητα 50 χιλιομέτρων.

Η αρμόδια υπηρεσία της ΣΤΑΣΥ τοποθέτησε στο ύψος του σταθμού του Αγίου Νικολάου ένα τρένο, για να προκληθεί τεχνητή σύγκρουση και να ανακοπεί η πορεία της.

Οι άτυχοι υπάλληλοι πήδηξαν από το μηχάνημα λίγο πριν τη σύγκρουση, αλλά αυτό στάθηκε μοιραίο για τη ζωή του 40χρονου εργάτη, ενός υπαλλήλου που εργαζόταν στον ΗΣΑΠ τα τελευταία 16 χρόνια και είχε ξεχωρίσει για το ήθος και την εργατικότητά του.

Συνάδελφοι του θύματος και των δύο τραυματισμένων υπαλλήλων αναρωτιούνται αν όλα έγιναν με τον ενδεδειγμένο τρόπο, αν δηλαδή ήταν μονόδρομος η τεχνητή σύγκρουση στο σημείο ή αν έπρεπε το τρένο που τοποθετήθηκε να βρισκόταν εν κινήσει μπροστά από το μηχάνημα ώστε η πρόσκρουση να ήταν μικρότερης σφοδρότητας.

Το μηχάνημα για τη λείανση των γραμμών άρχισε να κινείται με σπασμένα φρένα, με τους υπεύθυνους να φοβούνται ότι λόγω της κατηφορικής κλήσης της διαδρομής θα αποκτήσει μεγαλύτερη ταχύτητα.

Έτσι, αποφασίστηκε η τοποθέτηση ενός συρμού λίγο από τον σταθμό του Αγίου Νικολάου.

Σε κάθε περίπτωση, οι 5 υπάλληλοι που ήταν μέσα αποφάσισαν να πηδήξουν από το μηχάνημα, με τον 40χρονο να χάνει τη ζωή του ακαριαία και δύο συναδέλφους του να τραυματίζονται.

Οι έρευνες για το δυστύχημα συνεχίζονται, με την οικογένεια του άτυχου εργοδηγού να έχει βυθιστεί στο πένθος και να περιμένει τις επίσημες απαντήσεις για τις συνθήκες της τραγωδίας.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 16/11/2021