Ελλάδα

Πολιτική αντιπαράθεση για την πορεία της πανδημίας – Ανακατατάξεις δείχνει νέα δημοσκόπηση από το «Βήμα της Κυριακής»

14.11.2021 | 09:14 Eνσωμάτωση

Η εκτίναξη των κρουσμάτων της πανδημίας και η διαρκώς αυξανόμενη πίεση στις σύστημα υγείας πυροδοτούν έντονη πολιτική αντιπαράθεση, ενώ η νεα δημοσκόπηση που κυκλοφορεί με «Το Βήμα της Κυριακής», προκαλεί πολιτικές αναταραχές.

«Μιλώντας με τους συναδέλφους, αλλά παρακολουθώντας και τις εξελίξεις σας διαβεβαιώνω ότι η επιδημιολογική κατάσταση της Ελλάδας είναι ανάλογη με αυτή της Ευρώπης. Δυστυχώς η Ευρώπη είναι το κέντρο αυτού του κύματος της πανδημίας», σχολίασε η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Ευρωβουλευτής Ν.Δ.

«Η κυβέρνηση προσαρμόζει συνεχώς την πολιτική της στα νέα δεδομένα με βάση τις υποδείξεις των ειδικών. Το ΕΣΥ όπως και όλα τα συστήματα στην Ευρώπη δέχονται πίεση», πρόσθεσε και πως είναι ευχαριστημένη με την αύξηση των εμβολιασμένων και την άφιξη των μονοκλωνικών φαρμάκων στην Ελλάδα.

«Θεωρώ ότι αδικείται ο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως ότι μέτρο παίρνει η κυβέρνηση πως είναι λάθος. Θυμόμαστε ειδικά στο πρώτο κύμα της πανδημίας και στο πρώτο λοκντάουν ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε πλάτη προκειμένου να έχει χρόνο η κυβέρνηση να προετοιμάσει το ΕΣΥ. Κανένα ΕΣΥ δεν προετοίμασε η κυβέρνηση. Θα ήθελα η πραγματικότητα στη χώρα μας να ήταν όπως την περιέγραψε η κ. Ασημακοπούλου, αλλά δυστυχώς οι αριθμοί είναι ξεκάθαροι», σημείωσε Γιάννης Σαρακιώτης,  Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ.

«Διαβάζουμε τις μελέτες και τις συστάσεις από τον ΠΟΥ εστιάζοντας στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας», τόνισε

Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και ο εμβολιασμός αναγράφονται σε όλα τα επιστημονικά εγχειρίδια

«Η κυβέρνηση ήξερε από το καλοκαίρι πως όσους περισσότερους ανεμβολίαστους έχει τόσο πιο δύσκολος θα είναι ο χειμώνας. Ήξερε τη δύναμη που έχουν τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης για το κίνημα των ανεμβολίαστων. Επίσης, όλο τον Ιούλιο σερνόταν το εμβολιαστικό πρόγραμμα και αυτά τα τρία ήταν καμπανάκι», ανέφερε η κ. Χαρά Κεφαλίδου βουλευτής ΚΙΝ.ΑΛ.

«Χρειάζεται πολιτική πρωτοβουλία και συναίνεση», συμπλήρωσε η κ. Κεφαλίδου.

Η ίδια σχολίασε και «όλη αυτή η προσπάθεια που γίνεται και από τους έξι υποψήφιους και από όλα τα στελέχη και βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας  είναι να φτάσει το ξεκάθαρο μήνυμα ότι που έχουμε να πούμε ως ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ. ΑΛ και αυτό είναι ότι έχουν αλλάξει τα δεδομένα και οι προτεραιότητες της κοινωνίας»

Η δημοσκόπηση σε σχέση με την πανδημία έχει πολύ μεγάλη σύνδεση. Αν διαβάσουμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά θα δούμε ότι περισσότεροι από τους μισούς που ερωτήθηκαν είναι δυσαρεστημένοι από τις ενέργειες της κυβέρνησης στο θέμα της πανδημίας. Αυτό θα έπρεπε να ανησυχεί την κυβέρνηση γιατί όταν πέφτει κάτω από το 30% σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, θα πρέπει να την ανησυχεί ότι κάτι δεν έχει κάνει καλά με την πανδημία. Δεν μπορεί να είναι τόσο τέλεια όπως μας τα λέει η κ. Ασημακοπούλου. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να ανησυχεί ακόμα περισσότερο από την κυβέρνηση. Μία κυβέρνηση που κάνει λάθη και ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν καρπώνεται αυτό με βάση τις προτάσεις που κάνει άλλα χάνει και μονάδες. Αυτό σημαίνει ότι κάτι κάνουν λάθος και τα δύο κόμματα.  Προς τιμήν του ΚΙΝ. ΑΛ που είναι υπέρ της καθολικότητας του εμβολιασμού. Ο κ. Ανδρουλάκης είχε πει πως είναι υπέρ της καθολικότητας του εμβολιασμού στο δημόσιο τομέα. Αυτές είναι καθαρές θέσεις», υπογράμμισε ο διευθυντής Σύνταξης in.gr, Βασίλης Κανέλλης.

«Θεωρώ ότι η δημοσκόπηση έχει πολύ μεγάλες αλήθειες που τις γνωρίζουμε και οι δημοσιογράφοι και η κοινωνία εδώ και καιρό. Δεν είναι ένα καμπανάκι απέναντι στην κυβέρνησή και στην αντιπολίτευση είναι κάτι πολύ χειρότερο που ξεπερνάει τα στενά όρια των κομμάτων είναι η κραυγή της κοινωνίας τόσο για το εμβολιαστικό κίνημα το οποίο έχει τιναχθεί στο αέρα και η κοινωνία αρνείται να ξαναδεί κόμματα χωρίς προτάσεις», ανέφερε στην τοποθέτηση του ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Παπαδημητρίου.

«Δεν είναι ότι τα πράγματα είναι τέλεια. Είπα ότι η κυβέρνηση κάνει ότι καλύτερο μπορεί. Έξω από το χορό πολλά τραγούδια λένε», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Ασημακοπούλου απαντώντας στα σχόλια των συνομιλητών της για το πώς χειρίζεται η κυβέρνηση το θέμα της πανδημία, σημειώνοντας πως οι συγκεκριμένες προτάσεις είναι αυτές που μετράνε.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 14/11/2021