Αθλητικά

Αυθεντικός Μαραθώνιος – Μεγάλος νικητής με ρεκόρ διαδρομής ο Κώστας Γκελαούζος

14.11.2021 | 20:50 Eνσωμάτωση

Ο Κώστας Γκελαούζος ήταν ο μεγάλος νικητής του Μαραθωνίου της Αθήνας. Μάλιστα έκανε και ρεκόρ διαδρομής, καταρρίπτοντας την επίδοση του Νίκου Πολιά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Ο 31χρονος δρομέας καταρρίπτει το ρεκόρ διαδρομής για Έλληνα αθλητή και ο πρώτος που σπεύδει να τον συγχαρεί και να τον αγκαλιάσει είναι ο Νίκος Πολιάς, ο άνθρωπος που κρατούσε την καλύτερη επίδοση εδώ και 17 χρόνια.

«Το πίστεψα, το χρώσταγα στον κόσμο. Πραγματικά μου έδωσαν κίνητρο να καταφέρω αυτό που κατάφερα» δήλωσε ο Έλληνας δρομέας.

Για τέταρτη φορά στην καριέρα του ο Κώστας Γκελαούζος αναδείχθηκε νικητής του αυθεντικού Μαραθωνίου, ενώ δεύτερος τερμάτισε ο Παναγιώτης Μπουρίκας και 3ος ο Χαράλαμπος Πιτσώλης.

«Αφιερώνω αυτή την επιτυχία στον συναθλητή μου και φίλο τον Παναγιώτη τον Καραϊσκο που δυστυχώς τέσσερις μέρες πριν νόσησε από κορωνοϊό. Να δούμε πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα και θα πρέπει να προσέχουμε», δήλωσε ο Κώστας Γκελαούζος.

Μετά από έναν χρόνο «απουσίας» λόγω της πανδημίας, ο Μαραθώνιος της Αθήνας «επέστρεψε» και 9.800 δρομείς έτρεξαν την αυθεντική διαδρομή.

Πάρα πολλές ήταν οι συμμετοχές εδώ στον αυθεντικό Μαραθώνιο, αρκετοί όμως ήταν αυτοί που έβαλαν αθλητικά, πήραν τους φίλους ή την οικογένεια τους και ήρθαν για να τον παρακολουθήσουν.

Στις γυναίκες νικήτρια αναδείχθηκε η Γκλόρια Πριβιλέτζιο με χρόνο 2.41.30. «Δεν έχω ξαναπεράσει τόσο καλά σε Μαραθώνιο», δήλωσε η αθλήτρια.

Δεύτερη τερμάτισε η Κατερίνα Ασημακοπούλου και 3η η Βασιλική Κωνσταντοπούλου.

Videos & Απoσπάσματα από Αθλητικές Ειδήσεις - 14/11/2021