Κόσμος

Βρυξέλλες – Εξαιρετικά ανησυχητική η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα & άλλες 9 χώρες – Κανείς δεν αποκλείει 4η δόση του εμβολίου

13.11.2021 | 13:21 Eνσωμάτωση

Η πανδημία σε δέκα χώρες της Ευρώπης περιλαμβανομένης της Ελλάδας είναι «εξαιρετικά ανησυχητική» ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων της Κομισιόν.

Το κοινό χαρακτηριστικό είναι ότι αυτές οι χώρες έχουν χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού. Συνεπώς, εξαιρετικά ανησυχητική είναι η κατάσταση σε Ελλάδα, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχία, Εσθονία, Ουγγαρία, Ολλανδία, Πολωνία και Σλοβενία.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Κέντρου Ελέγχου Νόσων της Κομισιόν, τις επόμενες εβδομάδες θα πρέπει να αναμένουμε αυξήσεις στις νοσηλείες, τις εισαγωγές σε ΜΕΘ και δυστυχώς στους θανάτους.

Την ίδια ώρα, κοινοτικοί αξιωματούχοι είπαν στο MEGA ότι στην παρούσα φάση η ηγεσία της Κομισιόν συνομιλεί με τους επιστήμονες και αυτό που εξετάζουν είναι για πόσο διάστημα θα είναι αποτελεσματική η τρίτη δόση.

Φαίνεται ότι από αυτό θα εξαρτηθεί εάν θα χρειαστεί και τέταρτη δόση του εμβολίου, ενώ κανείς δεν αποκλείει τίποτα στις Βρυξέλλες.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 13/11/2021