Ελλάδα

Χωρίς την παρουσία του ξεκίνησε η δίκη για τον «ψευτογιατρό»

12.11.2021 | 20:14 Eνσωμάτωση

Άφαντος ήταν σήμερα από το δικαστήριο ο «ψευτογιατρός» ο οποίος κατηγορείται ότι οδήγησε στον θάνατο 12 καρκινοπαθείς τους οποίους εξαπατούσε, τους έβαζε να σταματούν τις χημειοθεραπείες και τους έδινε αγνώστου προελεύσεως επικίνδυνα βότανα, ποντάροντας στην απόγνωση της ασθένειεα.

Η ώρα της απόδοσης δικαιοσύνης για τα θύματα του αδίστακτου ψευτογιατρού έφτασε. 12 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους ακολουθώντας τις οδηγίες του… Η μητέρα μιας 35χρονης, θύματος του περιβόητου «Dr. Kontou», μίλησε στο MEGA, αποκαλύπτοντας πως ο άνδρας που παρίστανε τον γιατρό, δεν είχε διστάσει να πάει στο σπίτι τους, ζητώντας τη συγκατάθεσή τους να του δώσουν χρήματα για να τη βοηθήσει.

«Άφησε τα παιδιά της χωρίς αναμνήσεις και όσο μεγαλώνουν ξεθωριάζουν οι αναμνήσεις» ανέφερε η μητέρα ενός θύματος του «ψευτογιατρού» Ουρανία Μωραΐτη, συμπληρώνοντας: «Μας πήρε συνολικά 60.000 ευρώ για να σκοτώσει τη κόρη μου».

«Εγώ είχα καρκίνο του αριστερού μαστού, κακοήθεια και μου συνέστησε να μην κάνω τις χημειοθεραπείες τους και να ακολουθήσω τη δική του αγωγή» υποστήριξε η Κατερίνα Κουλούρη που έπεσε θύμα του «ψευτογιατρού».

Απών από το εδώλιο

Η δίκη του 48χρονου για 12 ανθρωποκτονίες, 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών και σωρεία άλλων κακουργηματικών πράξεων ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, έφτασε ωστόσο ο επονομαζόμενος «ψευτογιατρός» δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, επικαλούμενος ότι έχει κορωνοϊό.

Όμως, παρόντες ήταν όλα τα θύματά του, συγγενείς των ασθενών που χάθηκαν εξαιτίας του…

«Μου έλεγε ότι οι χημειοθεραπείες είναι λάθος, θα με φέρουν πιο κοντά στο θάνατο και ότι αυτός με αποστάγματα, μαντζούνια, λαχανικά κ.λπ, θα γινόμουν έτσι καλά» πρόσθεσε η κυρία Κουλούρη.

«Ζήταγε ανά τακτά χρονικά διαστήματα για βότανα 10.000-15.000 ευρώ. Πόνταρε στην απόγνωση των ανθρώπων, συστυνόταν ως γιατρός από την Ελβετία» τόνισε γιος θύματος του «Dr. Kontou».

«Χάθηκαν» δύο παιδιά

Τραγικές φιγουρες οι γονείς των δύο εφήβων 14 και 16 ετών που είχαν την ατυχία να πέσουν τα παιδιά τους στα χέρια του. Αυτοί οι θάνατοι αποτέλεσαν και το έναυσμα της δικαστικής και αστυνομικής έρευνας σε βάρος του.

«Πιστεύουν στην παραδειγματική τιμωρία του δράστη, με αυτόν τον τρόπο θα επέλθει η κάθαρση, θα δικαιωθεί ηθικά η μνήμη των παιδιών που εάν δεν είχαν βρει στο δρόμο τους τον συγκεκριμένο άνθρωπο θα ήταν εδώ μαζί μας» σημείωσε ο δικηγόρος οικογενειών ανήλικων θυμάτων Δημήτρης Κουσιούρης.

«Παρότρυνε τους ασθενείς να διακόψουν τις ενδεδειγμένες θεραπείες, με αποτέλεσμα να καταλήξουν και να επισπευθεί ο θάνατος» πρόσθεσε ο Στέλιος Σούρλας, συνήγορος θυμάτων του «ψευτογιατρού».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 23 Νοεμβρίου οπότε και αναμένεται να αρχίσουν οι καταθέσεις των μαρτύρων, στην περιορισμένων δυνατοτήτων και χωρητικότητας αίθουσα του Μίκτου Ορκωτού Δικαστήριου λόγω έλλειψης άλλου χώρου.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 12/11/2021