Δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία που ξεκινούν εφημερίες χωρίς διαθέσιμα κρεβάτια και ασθενείς διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ.
Με νύχια και δόντια οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία προσπαθούν να κρατήσουν όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Μια ακόμη πτέρυγα covid με 35 κλίνες επιστρατεύτηκε σήμερα για τις ανάγκες της εφημερίας στο νοσοκομείο «Αττικόν», όπου η εφημερία ξεκίνησε με 57 ασθενείς λοιπής νοσηρότητας σε ράντζα.
Ένα πανό στην είσοδο του «Αττικόν» γνωστοποιεί σε επισκέπτες και ασθενείς τις συνθήκες με τις οποίες ξεκινά σήμερα η εφημερία του νοσοκομείου. Την ερχόμενη Τρίτη οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου θα κάνουν κινητοποίηση γιατί όπως λένε δεν αντέχουν να βλέπουν τους συνανθρώπους τους σε ράντζα.
«Δεν θα ανεχτούμε τους συνανθρώπους μας να νοσηλεύονται στα ράντζα, η νοσηλεία αυτή η δήθεν έχει προκαλέσει ενδοσοκομειακή διασπορά με κορωνοϊό και άλλα παθογόνα μικρόβια» υπογράμμισε ο εντατικολόγος Μιχάλης Ρίζος.
Δραματική είναι η κατάσταση στο νοσοκομείο του Βόλου. Με μειωμένες ποσότητες οξυγόνου και χωρίς την απαιτούμενη πίεση της παροχής που απαιτείται, οι λιγοστοί γιατροί καταβάλλουν υπεράνθρωπες για να σώσουν ασθενείς με κορωνοϊό.
«Είναι διπλό το πρόβλημα πέρα από την ποσότητα είναι και το πρόβλημα της παροχής, της πίεσης, της ροής. Η ροή πρέπει να έχει μια πίεση. Οι εγκαταστάσεις του νοσοκομείου του Βόλου έχουν πιάσει κατά πολύ ταβάνι δεν μπορούν να αντέξουν άλλο τόσους ασθενείς που θέλουν υψηλή ροή με αποτέλεσμα τις προηγούμενες ημέρες έπεφτε συνεχώς η πίεση του οξυγόνου . Αυτό είναι επικίνδυνο για την υγεία των συνανθρώπων μας» ανέφερε ο πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Βόλου Νίκος Χαυτούρας.
Ακόμα ένα μαύρο ρεκόρ στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο», όπου η εφημερία ολοκληρώθηκε με 65 εισαγωγές και 6 ασθενείς διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ.
«Οι ανάγκες για διασωλήνωση καλύπτονται στις χειρουργικές αίθουσες με την μετατροπή πρόχειρων κρεβατιών σε ΜΕΘ. Είναι μια κατάσταση που προφανώς δεν είναι η καλύτερη» τόνισε ο Γιάννης Κούτρας, μέλος σωματείου Ιπποκρατείου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.
Στον απόηχο της έκρηξης των νέων μολύνσεων, τις τελευταίες δέκα ημέρες έχουν κλειστεί συνολικά 225.547 νέα ραντεβού πρώτης δόσης. Πρωταθλητές οι ηλικίες 18-24 ετών.
Σήμερα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας συναντήθηκε με εκπροσώπους της φαρμακευτικής εταιρείας που δημιούργησε τα πρώτα μονοκλωνικά φάρμακα που έφτασαν στη χώρα μας. Η κυβέρνηση περιμένει πλέον την επίσημη έγκριση κυκλοφορίας από τον ΕΜΑ για να ξεκινήσει η χορήγησή τους σε ασθενείς με κορωνοϊό.