Ελλάδα

Μυστήριο στον Όλυμπο – «Ένα πέπλο μυστηρίου υπάρχει εδώ…»

12.11.2021 | 21:42 Eνσωμάτωση

Ο διοργανωτής του αγώνα υπεραντοχής, Λάζαρος Ρήγος μαζί με τη δημοσιογράφο της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» ακολούθησαν τη διαδρομή που έκανε την ημέρα της εξαφάνισής του ο καθηγητής.

Ξεκίνησαν την ανάβαση από τον Αη-Γιάννη, όπου βρίσκεται σχεδόν στα 600 μέτρα υψόμετρο.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής υπάρχουν σηματοδότηση και κατευθυντήριες πινακίδες που βοηθούν τους ορειβάτες να μη χάσουν το δρόμο τους. Μάλιστα, όπως εξήγησε ο κ. Ρήγος αυτή η διαδρομή έχει και νυχτερινή σήμανση.

Ο ίδιος αναφέρει ότι ο 36χρονος καθηγητής ήταν γνώστης της διαδρομής ενώ έχει απορρίψει το σενάριο να έχει χαθεί. Σε κάθε του εξόρμηση στο βουνό είχε όργανα καταγραφής GPS, με τα οποία κατέγραφε διαδρομές μονοπατιών.

Αυτό που τον προβληματίζει και γεννά ερωτήματα είναι ο λόγος που παράτησε το σακίδιό του.

«Μπορεί να παρατήσεις το αντίσκηνο. Τα σακίδιο δεν το παρατάς. Έχει μέσα όλα σου τα πράγματα. Νερό, τροφή, το τηλέφωνο, ένα μικρό φαρμακείο».

Οι μαρτυρίες των εθελοντών είναι ιδιαίτερα σημαντικές και όπως αποκαλύφθηκε στην κάμερα της εκπομπής «Φως στο Τούνελ», είναι οι τελευταίοι που τον είδαν στον Όλυμπο.

Οι πρώτοι εθελοντές έφυγαν γύρω στις 21:00 το βράδυ και οι τελευταίοι κάπου 22:00 – 23:00. Κανείς δεν τον ξαναείδε.

Οι έρευνες με Drone και ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο ήταν άκαρπες, ενώ εθελοντές που κατηφόρισαν δεμένοι με σχοινιά όπου υπήρχαν γκρεμοί δεν βρήκαν ούτε ένα στοιχείο που να μαρτυρά ότι ο Κωνσταντίνος μπορεί να είχε κάποιο ατύχημα.

«Επί μέρες ελέγχθηκαν εξονυχιστικά όλα τα επικίνδυνα σημεία της επίμαχης διαδρομής περίπου τριών χιλιομέτρων», εξήγησε ο διοργανωτής του αγώνα.

Videos & Απoσπάσματα από Φως Στο Τούνελ - 12/11/2021