Πολιτισμός

Χρήστος Κυριαζής – Οι άγνωστες πτυχές μιας συναρπαστικής καριέρας

11.11.2021 | 18:25 Eνσωμάτωση

Tο μέταλλο της φωνής και του χαρακτήρα του, τον έκαναν να ξεχωρίσει.

Με διαβατήριο το ίδιο το ταλέντο του στη μουσική, πήγε κόντρα στο star system της εποχής αλλά στο τέλος κατάφερε να επιβληθεί με τον τρόπο που ήθελε. Έκανε ορισμένους από εκείνους που τον είχαν αμφισβητήσει να προσπαθούν να κλείσουν μια συνεργασία μαζί του και μια ολόκληρη χώρα να τραγουδά τις επιτυχίες του.

Η λατρεία στις γυναίκες, οι αρχικές απορρίψεις στη δισκογραφία μαζί με μια συνάντηση που του άνοιξε τους δρόμους που ονειρευόταν από παιδί, είναι ορισμένα μόνο από τα κεφάλαια της ζωής και της πορείας του.

Ο Χρήστος Κυριαζής δεν κυνηγά τη δημοσιότητα. Αυτός άλλωστε ήταν κι ένας από τους λόγους που δεν τα παράτησε όταν τα τραγούδια του απορρίφθηκαν 6 φορές από δισκογραφικές εταιρείες, πριν την εκτόξευση στην κορυφή το 1992.

Είναι η χρονιά που μια συνάντηση στο κατάστημα επίπλων που διατηρούσε με το Γιώργο Πολυχρονίου και τη Μάγκυ Χαραλαμπίδου θα έγραφε ιστορία. Όπως είπε στο LIVE NEWS ο δημοφιλής παραγωγός, εκείνο το Σάββατο πήγε για να αγοράσει έπιπλα και τελικά αγόρασε τραγούδια.

Ο Χρήστος Κυριαζής εκτοξεύεται στην κορυφή και προσπαθεί να διαχειριστεί την επιτυχία του… Δεν είναι μόνο τα τραγούδια που λέει ο ίδιος, αλλά και εκείνα που γράφει. Όπως το «Βράδυ Σαββάτου» που έδωσε στον Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Η επιτυχία δεν τον αλλάζει. Το παιδί που γεννήθηκε στον Πειραιά το 1953, παρέμεινε απλός, με το χιούμορ που τον χαρακτήριζε πάντα. Πολύ πριν γίνει γνωστός σε ολόκληρη τη χώρα…

Και αυτό το ταλέντο φρόντισε να το επικοινωνήσει μέσα σε λίγα μόνο χρόνια, πριν χαθεί από το προσκήνιο το ίδιο ξαφνικά με τον τρόπο που μπήκε στην καθημερινότητα όλων, στις αρχές της δεκαετίας του ’90.

Χωρίς να μπει σε καλούπια, γυρίζοντας συνειδητά την πλάτη σε όλα εκείνα που του ήταν ξένα, παρέμεινε μέχρι το τέλος όπως ήθελε και όπως τον ήξεραν οι δικοί του. Απλός, γενναίος και περήφανος…

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 11/11/2021