Κόσμος

Χιλιάδες μετανάστες στα σύνορα Πολωνίας – Λευκορωσίας

11.11.2021 | 13:25 Eνσωμάτωση

Δεν σταματά η ροή των μεταναστών προς τα σύνορα της Λευκορωσίας με την Πολωνία.

Στους πρόχειρους καταυλισμούς, οι άνδρες στήνουν φωτιές. Φοβούνται ότι οι οικογένειες και τα μικρά παιδιά δε θα αντέξουν το κρύο που επικρατεί στην περιοχή και θα υπάρξουν θύματα.

Οι αρχές της Λευκορωσίας έχουν απαγορεύσει την πρόσβαση σε δημοσιογράφους διεθνών Μέσων. Οι εκκλήσεις των ανθρώπων γίνονται με βιντεοκλήσεις.

Η Πολωνία μιλά για πολιτική και όχι μεταναστευτική κρίση. Κατηγορεί τη Λευκορωσία για τρομοκρατία απέναντι στους μετανάστες και λέει ότι ο εγκέφαλος της επιχείρησης βρίσκεται στη Μόσχα.

Δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών της, η Μόσχα κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι προκαλεί τη Λευκορωσία με τα σχέδια για επιβολή νέων κυρώσεων.

Σε μια ένδειξη στήριξης προς το Μινσκ, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο δύο βομβαρδιστικών αεροπλάνων, που λέει ότι έστειλε για να φρουρούν τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας.

Την ίδια ώρα στο Μινσκ το ανθρώπινο δράμα συνεχίζεται με νέες αφίξεις μεταναστών, που σύντομα θα βρεθούν στις απάνθρωπες συνθήκες των καταυλισμών στα σύνορα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 11/11/2021