Πολιτική

Νέο παραλήρημα Ακάρ – Να θυμούνται τη Μικρασιατική καταστροφή

11.11.2021 | 13:17 Eνσωμάτωση

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία η οποία, όπως φαίνεται, δεν μπορεί να ξεπεράσει το θέμα του ελληνικού εξοπλιστικού προγράμματος.

Στις απειλές μέσω της υπενθύμισης της Μικρασιατικής καταστροφής επανήλθε ο Χουλουσί Ακάρ.

«Όλα μπορούν να λυθούν με διάλογο, εξοπλίζονται εις βάρος του ελληνικού λαού. Δεν χρειάζονται αυτά. Το 1919 παρασύρθηκαν σε περιπέτειες και τα αποτελέσματα είναι γνωστά».

Λίγες ώρες αφότου δήλωσε ότι θα εξορύξει τα πάντα σε Μαύρη Θάλασσα και ανατολική Μεσόγειο, ο Ερντογάν, για να συνδέσει τον νεοοθωμανικό αναθεωρητισμό του με το σήμερα και να ψέξει και τους κεμαλιστές που έχουν απομείνει και κάνουν…«αντιπολίτευση», αναφέρθηκε στα μέτωπα που βρέθηκε ο ιδρυτής της σύγχρονης Τουρκίας Κεμάλ Ατατούρκ που σαν σήμερα έφυγε από την ζωή το 1938.

Η Αθήνα απέναντι στην τουρκική νευρικότητα συνεχίζει να ατσαλώνει τις στρατιωτικές της συμμαχίες. Ο ΑΓΕΕΘΑ επέστρεψε από την Ιορδανία όπου έγινε δεκτός και από τον βασιλιά Αμπντάλα.

Ελλάδα, Αίγυπτος, Κύπρος και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ετοιμάζονται για την μεγάλης κλίμακας άσκηση «Μέδουσα» που από την Κυριακή θα στείλει ένα ακόμα μήνυμα αποτρεπτικής ισχύος στην Άγκυρα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 11/11/2021