Ελλάδα

Υμηττός – Το πρωτοποριακό σύστημα πυρανίχνευσης που τον γλύτωσε από τις πυρκαγιές το καλοκαίρι

09.11.2021 | 10:34 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή MEGA Καλημέρα μίλησε ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, και πρόεδρος του ΣΠΑΥ, Γιάννης Κωνσταντάτος, αναφορικά με το πρωτοποριακό σύστημα πυρανίχνευσης στον Υμηττό.

«Ο Υμηττός είναι ένα ιστορικό βουνό με μοναδική χλωρίδα και πανίδα, με μοναδικά μνημεία της φύσης. Ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης του Υμηττού, που προέρχεται από την ένωση 11 δήμων που περιβάλουν τον Υμηττό, έχει ως σκοπό να τον προστατεύσει, να τον θωρακίσει, να τον υπερασπιστεί και να τον αναπτύξει», είπε ο κ. Κωνσταντάτος.

«Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνουμε ένα μεγάλο φόρουμ στις 16 Νοεμβρίου με σημαντικούς ομιλητές, υπουργούς, δημάρχους, ανθρώπους που ασχολούνται με το περιβάλλον, και θα δείξουμε πώς καταφέραμε το περασμένο καλοκαίρι να θωρακίσουμε τον Υμηττό, όταν όλη η Ελλάδα φλεγόταν», συνέχισε.

«Ο ΣΠΑΥ και οι έντεκα δήμοι του έχουμε καταφέρει μέσα από τα υδροβόλα, τις κάμερες ανίχνευσης, τις 15 εθελοντικές ομάδες με τους 1500 εθελοντές, να είμαστε στο βουνό ενεργοί, να το προστατεύουμε και να το θωρακίζουμε», εξήγησε ο κ. Κωνσταντάτος.

«Το καλοκαίρι εντοπίσαμε εμπρηστικούς μηχανισμούς, σε περιπολίες των εθελοντών. Το μοντέλο του ΣΠΑΥ όπως εφαρμόζεται στην πράξη, να είναι το υλοποιήσιμο έργο μέσα από το οποίο θα θωρακίσουμε όλα τα βουνά της χώρας μας», σημείωσε ο ίδιος κλείνοντας.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Καλημέρα - 09/11/2021